DefCamp este  una dintre cele mai mari şi importante conferinţe despre hacking şi securitate informatică din  sud-estul Europei.

Ediţia din acest an de la Iaşi a avut loc duminică, 27 octombrie în sala albastră de la Arthouse Central, Moldova Mall, fiind prezenţi aproximativ 100 de participanţi interesaţi de modalităţi de a asigura securitatea informatică, metode de a testa gradul de securitate şi modalităţi de  a alerta firme, companii care sunt vulnerabile din acest punct de vedere. Evenimentul de la Iaşi a fost cel care a spart gheaţă şi deschide seria de evenimente naţionale ce se vor ţine la Cluj-Napoca, Timişoara, Bucureşti.

Evenimentul naţional este susţinut şi organizat de către  Centrul de Cercetare în Securitate Naţională din România, iar reprezentanţi ai centrului au fost prezenţi şi la evenimentul de la Iaşi unde au susţinut prezentări pe diverse teme.

Speakerii DefCamp Iaşi au fost după cum urmează:

• Andrei Avădănei, coordonator & fondator DefCamp, CEO CCSIR.
 Anatolie Prisacaru, CTO CCSIR.
• Security at its finest – Alexandru Coman, Malware Researcher Bitdefender.
• Unwanted Code Injection – Cosmin Poieană, Malware Researcher Bitdefender.
• Sistem de criptare mixt recursiv bazat pe setul ASCII – Homocianu Daniel, cercetator dr., FEAA, Univ.Al.I.Cuza Iaşi.
• Teofil Cojocariu, Independent Security Reasercher

Participanţii au primit pixuri şi tricouri personalizate si au avut ocazia să câştige licenţe Bitdeafender răspunzând la o serie de întrebări sau implicându-se activ în dezbaterile izbucnite în jurul temelor prezentate la conferinţă.

Temele prezentate au animat atmosfera, participanţii intervenind de multe ori fie pentru a aduce completări, ridica probleme sau a cere lămuriri suplimentare.

Centrul de Cercetare în Securitate Naţională din România s-a arătat deschis pentru colaborări şi iniţiative legate de securitate informatică şi în afara circuitului DefCamp şi a propus mai multe metode prin care s-ar putea realiza o astfel de colaborare cu participanţii conferinţelor sau cu firme şi companii interesate.