Acordăm o atenţie specială alimentaţiei deoarece, în sistemul medical multimilenar hindus Ayurveda (cuvânt sanskrit  se traduce prin “ştiinţă vieţii”), se crede că alimentaţia este o modalitate esenţială de evoluţie spirituală sau măcar de menţinere a sănătăţii.

”Suntem ceea ce mâncăm şi mâncăm ceea ce gândim” – iată o frază extrem de simplă care spune ceva despre noi şi prin care vă invit să vă analizaţi. Astfel veți putea obţine o înţelegere rapidă a caracterului şi o eventuală îmbunătăţire a vieţii, aplicând sugestiile obținute în urma analizei Semnului zodiacal sub care v-aţi născut.

Luna aceasta aparține Zodiei Gemeni. Al treilea Semn zodiacal, semnul zodiacal Gemeni aparţine Elementului Aer, are calitatea de mutabil şi îşi face simţită influenţa la nivel mental şi intelectual.

Nativul Gemeni, în aspectul lui armonios, este foarte sociabil şi manifestă un caracter versatil, idealist, comunicativ, inventiv, alert, păstrându-şi aparenţa tinerească, mentală şi fizică – adică acele calităţi asociate Aerului ca modalitate de a stabili comunicarea cu lumea.
Semnul zodiacal Gemeni este guvernat de către Mercur, care conferă nativilor abilităţi relaţionale şi disponibilităţi mentale de factură informaţională, având mai degrabă legătură cu memoria de scurtă durată.

Din punct de vedere anatomic, Semnul guvernează umerii, braţele şi aparatul respirator şi procesul respiraţiei.

Dieta lor trebuie să includă alimente bogate în proteine, care măresc vitalitatea (ouă, brânză, nuci şi soia), dar şi alimente bogate în glucide şi vitamine, care hrănesc sistemul nervos adesea foarte epuizat. Acestei diete i se mai pot adăuga sâmburii de migdale, stafidele, alunele de pădure, fisticul, mierea, măslinele; în perioadele de stres, puţină brânză de oaie este mai mult decât binevenită. În caz de stres avansat, se recomandă ceaiurile slabe de valeriană sau albăstrele administrate seara, înainte de culcare.

Sarea Semnului zodiacal Gemeni este clorura de potasiu, prezentă în cantităţi semnificative în fasole verde, sparanghel, pere, prune şi ananas.

Plantele medicinale asociate acestui Semn sunt: anasonul, trifoiul, tătăneasa, albăstrelele, gura lupului, uneori chiar teiul şi petalele de trandafir.
Metalul specific acestui Semn zodiacal este mercurul.

de astrolog Rodica Purniche

Sursa: Suntsanatos.ro