Taurul –  Sigla sa reprezintă un cap cu coarne (capul şi coarnele taurului). Tradiţia esoterică sugerează că acest desen vechi este asociat cu trompele lui Eustachio, sigla fiind legată de simţul vorbirii şi de simţul auzului. Taurul aparţine Elementului Pământ, are calitatea de fix, conferind o natură constructivă, puternic motivată, conservatoare, lentă, practică şi senzuală.

Nativul Taur, în aspectul lui armonios, este o fiinţă practică, lentă, rafinată în plan material, statornică în sentimente, foarte muncitoare – având acele calităţi asociate Elementului Pământ capabil să determine o puternică motivaţie.

Taurul este guvernat de către planeta Venus, ceea ce face ca majoritatea nativilor să aibă o formă armonioasă, o voce plăcută, puternică, chiar expresivă.

Din punct de vedere anatomic, Semnul guvernează ceafa, laringele şi vocea.

E bine ca nativii Taur să-şi dezvolte flexibilitatea mentală şi optimismul, eliminând astfel mânia şi dizarmonia. O atitudine corectă face ca problemele de sănătate să fie, în cea mai mare parte, diminuate sau chiar prevenite, mai ales dacă aceşti nativi adoptă o dietă corectă. Dulciurile, produsele de patiserie şi alimentele bogate în amidon îi predispun la exces de greutate corporală sau la probleme circulatorii, iar discuţiile neplăcute în timpul mesei le pot cauza ulcere şi disfuncţii biliare.

Sarea caracteristică Semnului zodiacal Taur este sulfatul de sodiu, sare cu rol important în controlul cantităţii de apă reţinută la nivelul organismului. Alimentele care o conţin sunt spanacul, fasolea verde, castraveţii, conopida, vinetele, varza, dovleacul şi ridichile.

Dieta zilnică trebuie să furnizeze acestor nativi o cantitate însemnată de iod(nuci) , care asigură funcţionarea corectă a tiroidei şi previne guşa. Necesarul de iod este foarte mare în copilărie şi adolescenţă, iar pentru femei – pe perioada de sarcină şi la menopauză. După vârsta de 45 de ani, li se recomandă tuturor nativilor să adauge dietei lor alimente naturale bogate în vitaminele A şi E.

Plantele medicinale asociate acestui Semn sunt: măcrişul, coada-şoricelului, dracila, rostopasca şi podbalul.
Metalul specific acestui Semn zodiacal este cuprul.

de astrolog Rodica Purniche

Sursa: suntsanatos.ro