E probabil timpul sa va scoateti cartea „1984” a lui George Orwell din rafturi si s-o recititi. Pentru ca New York ar putea deveni primul oras din lume care foloseste dronele militare ca mijloc de securitate si protectie pentru civili.

Anuntul a fost facut de primarul New York-ului, Michael Bloomberg, care sustine ca dronele militare, extrem de mediatizate in ultima vreme sunt „inspaimantatoare”, dar aceasta evolutie tehnologica nu poate fi oprita.

„Toata lumea tine la intimitate, dar nu stiu cum va putea fi mentinuta. Intram intr-o lume noua, nedescoperita pana acum si, fie ca va place sau nu, aceste lucruri nu pot fi oprite”, a declarat primarul NY la un post radio.

Business Insider scrie ca in prezent 17 sectii de politie din SUA folosesc astfel de drone in spatiul aerian american, in timp ce alte 64 de alte institutii utilizeaza sisteme similare.

„In 5 ani vom avea mai multe camere. Totul va fi mai vizibil, dar intimitatea va fi mai mica. Nu prea vad cum asta va putea fi oprita”, mai spune Bloomberg.

Numai in Manhattan functioneaza in acest moment 2400 de camere de supraveghere, iar dronele pe care Bloomberg le vrea in aer vor fi dotate cu un soft pentru recunoastere a fetei.

sursa:yoda.ro