Vrei sa ai un nivel mai ridicat de energie?

Vrei sa iti „mearga” mintea repede si bine ?

Vrei sa-ti creasca performantele intelectuale ?

Bea in mod regulat sucuri proaspete din fructe si legume!

Beneficii generale ale sucurilor proaspete:

 

 • Ajuta la absorbtia tuturor nutrientilor din legume si fructe si asigura echivalentul unor cantitati mari din acestea, faciliteaza adaugarea unei varietati mai mari de vegetale proaspete in dieta
 • Furnizeaza organismului o apa structurata biologic de cea mai buna calitate
 • Mentine un nivel ridicat de energie si vitalitate
 • Ajuta la mentinerea unei greutati optime
 • Ajuta la detoxifiere si mentine o stare buna generala de sanatate
 • Stimuleaza sistemul imunitar
 • Ajuta pe termen lung la mentinere unui creier sanatos si functional

 

Beneficii specifice ale sucurilor proaspete provenite din legume:

 • Morcov: intareste imunitatea si previne bolile de cardiovasculare, ajuta la imbunatatirea vederii (beta-carotenul este o sursa de vitamina A), mentine sanatatea pielii, parului si unghiilor si previne arsurile solare, reduce colesterolul (continut ridicat de potasiu), stabilizeaza nivelul de glucoza din sange, contribuind astfel la reducerea riscului de diabet zaharat, ajuta la coagularea sangelui (contine vitamina K), pastreaza gingiile sanatoase, pastreaza sanatatea oaselor, detoxifica ficatul, accelereaza metabolismul contribuind la mentinerea unei greutati corporale optime, previne infectiile, previne cancerul si incetineste imbatrinirea.
 • Sfecla rosie: este o sursa excelenta de antioxidanti si de nitrati naturali, stimuleaza eliberarea oxidului nitric, cu rol de imbunatatire a circulatiei sanguine, este extrem de bogata in vitamine importante pentru buna functionare a organismului vitaminele A, C, E, B1, B2, B2, C, acid folic dar si fibre, magneziu, fier, cupru si fosfor, are cea mai mare cantitate de vitamina K continuta de o leguma, scade tensiunea arteriala si te protejeaza de bolile cardiovasculare, are efect antiinflamator si este un remediu eficient pentru starile de epuizare fizica, contine iod, fiind recomandata celor cu tulburari ale glandei tiroide, combate aparitia celulelor canceroase si stimuleaza productia de celule rosii, fiind un stimulent excelent pentru sistemul imunitar si avand capacitatea de elimina toxinele din organism, este un bun laxativ, ajutand la buna functionare a tranzitului intestinal. Datorita fibrelor pe care le contine, ea ajuta la deblocarea tranzitului intestinal si la eliminarea toxinelor din colon, ajuta si la vindecarea bolilor de vezica biliara si la scaderea nivelului de colesterol, contine de asemenea aminoacizi, esentiali in dezvoltarea tesutului muscula, sucul de sfecla rosie este puternic alcalin, calmand aciditatea stomacala.
   
 • Telina: echilibreaza in mod eficient ph-ul sangelui din organism si neutralizeaza aciditatea, actioneaza ca un tonic perfect pentru atleti, dupa antrenamente inlocuieste electrolitii pierduti si rehidrateaza organismul cu minerale, are rol in oprirea dezvoltarii celulelor tumorale ( prin acizii fenolici blocheaza actiunea prostaglandinelor care stimuleaza cresterea celulelor tumorale iar cumarinele contribuie la prevenirea formarii radicalilor liberi din celulele afectate de tumori), scade in mod eficient, colesterolul total si LDL,  are efect natural laxativ, contribuie la normalizarea temperaturii corpului, regleaza nivelul fluidelor din organism, stimuleaza productia de urina si ajuta la eliminarea excesului de lichid (efect diuretic), este un remediu uimitor pentru toate tipurile de inflamatie, sustine activitatea normala a functiei renale, contribuind la eliminarea toxinelor din organism, contribuie la scaderea semnificativa a tensiunii arteriale, are efect calmant asupra sistemului nervos,  combate insomnia,  contribuie la reglarea greutatii corporale,  ajuta la eliminarea pietrelor vezicii biliare si urinare.

Studii care arata corelatia intre consumul de sucuri proaspete de fructe si legume si nivelul de energie si dinamism, protectia si imbunatatirea functiilor creierului

 1. Un studiu al Universitatii Exeter arata ca sucul de sfecla rosie creste nivelul de energie si dinamism si imbunatateste capacitatea de efort cu 16%. O continuare a acestui studiu facuta de London School of Medicine dovedeste ca consumul sucului de sfecla rosie reduce tensiunea arteriala.
 2. Un alt studiu al Univesitatii Cagliari a studiat de asemenea efectele consumului sucului de sfecla rosie la sportivi si a aratat o crestere semnifictiva a capacitatii de efort in cadrul exercitiilor de mers pe jos, alergat, mers pe bicicleta si innot prin scaderea consumului energetic aerob si cresterea celui anaerob.
 3. Un studiu din 2006 al Universitatii Vanderbilt a dovedit reducerea cu 76% a riscului de aparitie a Bolii Alzheimer si protectie impotriva bolilor neurodegenerative prin consumul de sucuri proaspete de fructe si legume cu frecventa de cel putin 3 ori pe saptamina.
 4. Imbunatatirea functiilor creierului a fost dovedita printr-un studiu al Delhi University in care prin consumul regulat de fructe si sucuri proaspete de fructe (care contin numerosi antioxidanti si polifenoli) au dus la prevenirea si ameliorarea cefaleei de stres, anxietatii, hipertensiunii arteriale, bolilor Alzheimer si Parkinson.
 5. Consumul sucului proaspat de portocale imbunatateste functionarea creierului, conform unui studiu al Universitatii Reading. Partcipantii au consumat cite 50 ml suc proaaspat de portocale zilnic, timp de opt saptamini si au fost masurat un scor combinat „functii cognitive globale” care a crescut cu 8%.

 

Articol oferit de:

Dr. Iulian Zonenstain
Terapii pentru optimizarea starii de sanatate prin abordare holistica
www.freshdrop.ro
www.aquajoy.ro