Vrei să ai un nivel mai ridicat de energie?

Vrei să iți „meargă” mintea repede și bine ?

Vrei să-ți crească performanțele intelectuale ?

Nivelul de energie, atenţia și performanţele intelectuale și academice sunt influenţate de obiceiurile alimentare. Alimentaţia corespunzătoare contribuie la performanţele unui creier ager, cu o capacitate sporită de memorare.

Vigoarea intelectuală și rezistenţa îţi stau la dispoziţie. Oferă-ţi un avantaj major de-a lungul întregii vieţi, printr-o alimentaţie corectă, echilibrată. Foloseşte informaţiile nutriţionale pe care le ai la dispoziţie, alege înţelept ce mănânci ori ce bei și fă exerciţiu fizic regulat. Creierul tău are nevoie de substanţele nutritive pe care alimentele sănătoase i le pot furniza. Maximizează timpul, energia și investiţia financiară în educaţia ta superioară, îngrijindu-te de nevoile tale nutriţionale. Întreaga ta carieră depinde de un creier ager, capabil să memoreze, un creier bine hrănit.

Secretele unei minţi sclipitoare. Remedii „verzi” care stimulează gândirea

Ce putem face pentru a avea o gândire mai clară, o capacitate de concentrare mai bună? Alimentaţia sau odihna ne poate influenţa performanţele intelectuale?

Deficitul de energie, capacitate scăzută de concentrare, de atenție, de memorare, scăderea rezistenței la solicitare fizică și intelectuală se asociază cu stresul,  odihnă și somn insuficient, lipsa mișcării și mai ales o alimentație nesănătoasă.

Factorii externi care ne influențează buna funcționare se manifestă în corp prin stresul oxidativ care produce radicalii liberi, responsabili de perturbările metabolice, oboseala, rezistența scăzută, disfunctionalități, boală și îmbătrânire.

Eficiența în activitatea zilnică și ceea ce ne dorim cu toții: succesul, reușita, excelență în orice activitate, inclusiv în business, este în strânsă legatură cu starea de sănătate  în general și cu starea de bine și cu nivelul de energie, in special.

Ideea de baza a unei stări de sănătate armonioase este ca ființa să funcționeze armonios ca un tot unitar: corp fizic, afectiv – emoțional, mental și spiritual. Ca urmare, sunt necesare o serie de acțiuni care se adresează tuturor acestor nivele.

Procesele de baza au loc la nivel celular, acolo unde buna funcționare a biochimiei celulare se răsfrânge apoi (pozitiv sau negativ) asupra țesuturilor, organelor, sistemelor și a intregului organism.

Pentru ca biochimia celulară să funcționeze eficient, este nevoie de “combustibil” de calitate: micronutrienți, enzime, vitamine, minerale, etc. Dintre acestea, amintim antioxidanții care au ca efect contracararea procesului de ”oxidative stress„ prin neutralizarea radicalilor liberi.

„Viul hrănește viul” – preponderența în alimentație a hranei nepreparate termic este o sursă importantă de sănătate și de aici importanța introducerii în alimentație a preparatelor raw vegane.

O alimentație sănătoasă și echilibrată, fără grăsimi saturate și alimente procesate, coroborată cu un aport corect de vitamine, minerale și alți micronutrienți care luptă împotriva oboselii, te vor ajuta să iți menții un nivel ridicat de energie, astfel vei putea să duci la bun sfârsit activitațile zilnice pe care ți le-ai programat.

Sucurile de fructe, legume sau frunze verzi sunt o sursă rapidă, imediată de vitamine, minerale și energie vitală.

Beneficii generale ale sucurilor proaspete:

  • Ajută la absorbția tuturor nutrienților din legume și fructe și asigură echivalentul unor cantități mari din acestea, facilitează adăugarea unei varietăți mai mari de vegetale proaspete în dietă
  • Furnizează organismului o apă structurată biologic de cea mai bună calitate
  • Menține un nivel ridicat de energie și vitalitate
  • Ajută la menținerea unei greutăți optime
  • Ajută la detoxifiere și menține o stare generală de sănătate bună
  • Stimulează sistemul imunitar
  • Ajută pe termen lung la menținerea unui creier sănătos și funcțional.

Autor:
Dr. Iulian Zonenstain
Terapii pentru optimizarea starii de sanatate prin abordare holistica
www.freshdrop.ro
www.aquajoy.ro