Poliţia sud-africană a găsit o bâtă de baseball plină de sânge în locuinţa lui Oscar Pistorius, multiplul campion paralimpic inculpat pentru uciderea iubitei sale Reeva, anunţă, duminică, publicaţia City Press.
„Bâta era plină de sînge, criminaliştii vor spune despre ce este vorba”, a declarat o sursă apropiată anchetei, care a menţionat că Reeva avea capul „zdrobit”.

Poliţiştii au trei ipoteze, conform City Press: Pistorius şi-ar fi agresat iubita cu bâta, Reeva ar fi utilizat-o pentru a se apăra sau sportivul s-a folosit de bâtă pentru a sparge uşa de la baia în care tânăra s-a refugiat.
Oscar Pistorius, 26 de ani, ar fi tras primul glonţ din cameră, înainte ca Reeva să reuşească să se închidă în baie. Ea a fost atinsă de patru gloanţe de 9mm, din care două au fost în cap.

„Bănuim că primul glonţ, tras în cameră, a lovit-o în şold. Ea a fugit apoi să se ascundă în baie. S-a pliat din cauza durerii. El a mai tras de trei ori. Probabil că Reeva a încercat să-şi acopere capul şi astfel un glonţ a lovit-o în mână”, a declarat un poliţist.
Potrivit City Press, Pistorius şi-a sunat tatăl în jurul orei 03.20, joi dimineaţă, cerându-i să vină cât mai repede la el. Însă nu a sunat nici la poliţie, nici la ambulanţă.
Cel care a chemat autorităţile a fost tatăl unei prietene a lui Pistorius. În momentul în care familia sa a sosit, Pistorius cobora scările purtând în braţe trupul tinerei şi tremurând. Reeva Steenkamp, 29 de ani, respira încă şi el a încercat s-o resusciteze.

Era îmbrăcată în cămaşă de noapte, iar poliţiştii au găsit geanta ei şi iPad-ul pe jos, în camera lui Oscar. El i-ar fi spus surorii sale Aimée că s-a întâmplat ceva îngrozitor şi că a confundat-o pe Reeva Steenkamp cu un hoţ. Însă cele trei surse citate de City Press exclud această posibilitate, subliniind că nu au existat urme de intrare prin efracţie.
Vecinii celor doi susţin că Oscar şi Reeva s-au certat foarte tare miercuri seară, fiind nevoie chiar de intervenţia gardienilor de la domeniul unde locuia Pistorius.
Anchetatorii au un dosar ”solid ca o stâncă” împotriva lui Pistorius, susţine City Press, care adaugă că sportivului i se va recolta sânge pentru a se vedea dacă a luat droguri sau steroizi.

Atletul Oscar Pistorius a fost inculpat pentru uciderea prietenei sale, după ce a împuşcat-o mortal pe aceasta, în noaptea de miercuri spre joi.
Femeia ucisă în locuinţa atletului este Reeva Steenkamp, un fost fotomodel sud-african şi prezentatoare TV, care a apărut pe coperta revistei FHM şi a fost imaginea cosmeticelor Avon în Africa de Sud. În locuinţa sportivului a fost găsită arma crimei, un pistol cu calibrul 9 mm, înregistrat pe numele lui Pistorius.

Oscar Pistorius a intrat în istoria atletismului mondial la JO de la Londra, când a devenit primul alergător cu ambele picioare amputate care a concurat în competiţiile olimpice rezervate sportivilor fără dizabilităţi. El a ajuns în semifinalele probei de 400 de metri.

La câteva zile după JO de la Londra, Pistorius şi-a păstrat titlul la Jocurile Paralimpice în aceeaşi probă. La Beijing, el a fost triplul campion la 100, 200 şi 400 de metri. În palamaresul său, figurează şase tiluri de campion la Jocurile Paralimpice, o medalie de argint şi una de bronz.

El va fi audiat din nou marţi, la un tribunal din Pretoria, avocaţii solicitând eliberarea pe cauţiune, în timp ce Reeva va fi înmormântată la Port Elizabeth.