Pentru al treilea an consecutiv, actorul Florin Piersic Jr. vine la Festivalul Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iași (FITPTI), fiind unul dintre cei aproape 500 de participanți la ediția a X-a (5-12 octombrie, tema Orizonturi). În 2015, cunoscutul actor a prezentat pe scena de la Luceafărul, alături de trupa Teatrului Nottara, Vestul singuratic, și a lansat volumul al doilea din Opere cumplite (Editura Humanitas).  În 2016, a încheiat Festivalul, cu Freak Show, în care interpreta o suită de 13 personaje, imaginate chiar de el, reunite într-un scenariu pe care l-a scris, într-un spectacol pe care l-a regizat.

La ediția 2017, Florin Piersic Jr. va juca în seara de deschidere, 5 octombrie, de la ora 19, spectacolul O mie de motive, realizat de Horia Suru la Teatrul Point București, după piesa lui Duncan Macmillan Every Brilliant Thing. O mie de motive este „un spectacol despre cât suntem dispuși să facem pentru cei pe care îi iubim”, cum precizează producătorii.  Textul autorului britanic Duncan Macmillan este, conform opiniei cronicarului de la The Guardian, Lyn Gardner, „una dintre cele mai amuzante piese despre depresie – și poate, chiar, cea mai amuzantă piesă, punct.” În privința creației de la Point, criticul de teatru Oltița Cîntec, selecționerul FITPTI, scria în Suplimentul de cultură: „O bijuterie de spectacol1 (…) Povestea lui Macmillan e fabuloasă, actuală, plină de sensibilitate și dramatism.(…) Florin Piersic Jr are carismă, joacă firesc, ca pentru prieteni, și foarte rapid întreaga sală îi e la picioare.”

Biletele se pot achiziționa de la casieria Teatrului Luceafărul, organizatorul FITPTI, și de pe platforma www.bilet.ro. Prețul este 30 lei (bilet întreg) sau 12 lei (pentru elevi, studenți, pensionari, șomeri).