Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, afirmă că în 24 ianuarie, înaintea manifestărilor oficiale dedicate Zilei Unirii, la Iaşi va avea loc un concert de muzică patriotică, spunând că s-a uitat în ultimele zile la filmele lui Sergiu Nicolaescu şi a descoperit „sentimentul patriotic de care e nevoie”.

Gheorghe Nichita a spus că în 24 ianuarie, la Iaşi, de Ziua Unirii, va fi organizat un concert de muzică patriotică, acesta urmând să aibă loc în piaţa centrală a oraşului, înaintea manifestărilor oficiale dedicate Zilei Unirii.

„M-am uitat la filmele lui Sergiu Nicolaescu şi am descoperit acum acel sentiment patriotic de care avem nevoie pentru ca să ne simţim mândri că suntem români. Şi IPS Teofan (mitropolitul Moldovei şi Bucovinei – n.r.) spunea că înainte de manifestări ar fi bine să avem un moment de cântece patriotice. Tocmai de aceea, înainte de depunerile de coroane, de mesaje şi de Hora Unirii, vom organiza un concert cu cântece patriotice”, a afirmat primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita.

El a mai spus că în aceeaşi zi va fi organizat în oraş şi un concert de muzică populară.

După momentul oficial din Piaţa Unirii, participanţii la manifestări vor putea servi fasole cu cârnaţi, precum şi vin fiert, oferite de municipalitate.

„Dacă tot ne-am obişnuit din anii precedenţi, o vom face şi de această dată, pentru că-i frig afară”, a explicat Nichita.

El a precizat că premierul Victor Ponta şi-a confirmat prezenţa la manifestările din 24 Ianuarie de la Iaşi.

Cel mai probabil, primăria va adresa o invitaţie la manifestări şi preşedintelui Traian Băsescu.

Anul trecut, şeful statului a venit la Iaşi pe 24 ianuarie, el fiind huiduit şi fluierat pe tot parcusul discursului, care a durat aproximativ cinci minute.

După discurs, Băsescu a depus o coroană la statuia lui Alexandru Ioan Cuza, fiind de asemenea huiduit.