Baschetbalistul Ibrahim Jaaber a anunţat că părăseşte echipa Zalgiris Kaunas pe motive religioase, deoarece nu doreşte să facă publicitate prin intermediul echipamentului de joc şi că este deranjat de vestimentaţia majoretelor echipei.

Jaaber ne-a informat printr-o scrisoare că se opune politicii clubului de a face publicitate prin intermediul echipamentului de joc. Decizia lui de a părăsi clubul şi această motivaţie ni se par ciudate în condiţiile în care Jaaber a semnat contractul cu Zalgiris prin intermediul agentului său. Amândoi au luat la cunoştinţă termenii şi condiţiile după care acţionează clubul nostru şi nimic din cele existente în momentul semnării contractului cu acest jucător nu s-a schimbat. Jaaber a jucat mai mulţi ani în Europa la diferite cluburi, toate acestea având o politică similară, de a vinde spaţiu publicitar pe echipamentul de joc„, menţionează directorul sportiv al lui Zalgiris, Vitoldas Masalskis pe site-ul oficial al clubului.
De asemenea, se precizează faptul că Jaaber, care este originar din New Jersey este deranjat, tot pe linie religioasă (n.r – el fiind musulaman), de vestimentaţia majoretelor echipei.

[youtube width=”740″ height=”444″]http://youtu.be/9uumpIoIkfI[/youtube]

Sunt conştient de faptul că această decizie ar putea să nu-mi aducă alte venituri din baschet, dar sunt dispus să fac acest sacrificiu din cauza convingerilor mele religioase„, spune musulmanul Jabeer, care este posesor al unui paşaport bulgar, el evoluând deja şi în echipa naţională a acestui stat.
Zalgiris Kaunas a anunţat că va acţiona jucătorul în instanţă întrucât consideră inacceptabil modul în care a decis să părăsească echipa.
Singura competiţie de anvergură în care echipamentul de joc al cluburilor angrenate nu conţine publicitate (exceptând sponsorul tehnic) este NBA. Totuşi, din sezonul competiţional 2013/14 şi în această competiţie se va putea vinde spaţiu publicitar pe echipamentul de joc