Veșnic îndrăgostită de natură, oameni frumoși și culoare, Anca Vîrlan transpune cu pasiune și măiestrie în fotografiile ei tot ce e mai frumos și bun în ceea ce o înconjoară.
Este părtașă la momentele frumoase din viața persoanelor care apelază la serviciile ei fotografice și ajunge să le câștige încrederea, să le devină prietenă, astfel încât aceștia să fie deschiși în a-și exprima emoțiile, trăirile, pe care Anca le imortalizează în opera ei.

Te rugăm să te prezinți în câteva cuvinte

AV: Sunt Anca Virlan, mama unui baietel cu ochi albastri si fotograf de evenimente, ambele cu norma intreaga. Iubesc viata, natura, cateii, vara, culoarea galben si oamenii cu simtul umorului.

Spune-ne câteva lucruri despre afacerea ta. Cum a început totul?

AV: Este mult spus afacere! Nu este o afacere, este pasiunea mea in care am investit timp, efort si resurse financiare. Nu am pornit la drum cu ideea de a transforma ceea ce fac in sursa de venit pricipala. Imi placea sa petrec timp realizand fotografii si apoi sa le editez pentru a-mi perfectiona modul de lucru in programele de editare.

Ce anume te-a determinat să intri în zona antreprenoriatului? Cum a fost parcursul tău în această zonă?

AV: Momentul decisiv a fost atunci cand lucram intr-un mediu foarte stresant, un loc de munca unde orele treceu pentru mine foarte greu, unde eram nevoita sa vand produse in care nici eu nu credeam si pe care nu le-as fi cumparat vreodata! La indrumarea apropiatilor si cu sustinerea familiei am hotarat ca voi dedica mai mult timp fotografiei, iar acum nu ma vad facand altceva.

Care este motto-ul de la care pleci în viață și cum ți-a influențat el afacerea?

AV: Nu am un moto anume care ma influenteaza, dar cred foarte mult in atitudinea pozitiva si in puterea de a atrage astfel, asupra mea, lucruri pozitive.

Cum se îmbină viața ta personală cu cea profesională?

AV: Perfect! Activitatea pe care o desfasor imi permite sa petrec timp alaturi de cei dragi si in special alaturi de baietelul meu care este in primii ani de viata si are nevoie de mare atentie.

Ce te motivează cel mai mult în munca ta?

AV: Ma motiveaza sa vad ca exista interes pentru munca mea, ca stilul meu de abordare a fotografiilor este pe placul celor care sunt in cautarea unui fotograf.

Care sunt cele mai importante 3 resurse pe care le-ai investit în afacerea ta?

AV: Timp, timp si resurse financiare.

Ce rol ocupă promovarea în afacerea ta și cât ești dispusă să investești în campaniile de promovare?

AV: Conteaza foarte mult promovarea si investesc lunar in asta! Vreau sa investesc din ce in ce mai mult, pentru a oferi o mai mare vizibilitate fotografiilor mele.

Care a fost cel mai mare obstacol pe care ai reușit să îl depășești și cum anume?

AV: Obstacol a fost faptul ca nu aveam destul curaj sa ader la un domeniu total diferit de ceea ce am studiat multi ani! In timp, am reusit sa depasesc acest obstacol si am reusit sa inteleg ca e bine sa faci exact acel lucru la care te pricepi cel mai bine si pentru care esti apreciat, cu toate ca poate nu te-ai pregatit in viata neaparat pentru asta.

Care crezi că sunt trăsăturile unui antreprenor de succes în România?

AV: In domeniul meu de activitate consider ca trebuie sa fii foarte implicat in fiecare moment, de la ziua in care te intalnesti si discuti cu persoanele al caror eveniment il vei fotografia, pana in momentul in care ai terminat de editat fotografiile! Trebuie sa traiesti alaturi de ei ziua evenimentului, la aceeasi intensitate, pentru a putea reflecta emotiile lor in fotografiile finale. Seriozitatea – o trasatura extrem de importanta cred ca pentru fiecare domeniu, dar, in special pentru acesta, unde, pe piata ofertele sunt destul de numeroase si o singura greseala te poate face sa pierzi multe recomandari!

Unde îți putem urmări activitatea și cum te putem contacta?

AV: Vă aștept cu mare drag pe site-ul ancavirlan.ro și pe pagina mea de facebook Anca Virlan Photograpy .

Mulțumim Anca pentru timpul acordat și multă putere de munca în tot ceea ce faci!