Proiectul Asociației Waldorf, finanțat prin „În Stare de Bine”, a constat în crearea și lansarea unui bazar online dedicat dezvoltării spiritului antreprenorial al copiilor. Această platformăinovatoare le oferă copiilor oportunitatea de a-și îmbunătăți tehnica de lucru în diverse domenii ale artizanatului, precum filțuit, pictură, ceramica și lemnărit. Astfel, tinerii sunt încurajați să-și exploreze și să-și dezvolte abilitățile creative, contribuind totodată la dezvoltarea comunității lor.

Prin intermediul acestui proiect, Asociația Waldorf din Iași nu doar că sprijină dezvoltarea personală și creativă a copiilor, dar contribuie și la cultivarea unui sentiment de autonomie și independență în rândul tinerilor. Bazarul online devine astfel nu doar un spațiu de prezentare a produselor artizanale, ci și un mediu educațional prin care copiii învață despre valoarea muncii și despre importanța contribuției personale în societate.

Programul „În Stare de Bine” demonstrează angajamentul continuu al Fundației pentru Dezvoltarea Societății Civile și al Kaufland România în susținerea și promovarea proiectelor care aduc o schimbare pozitivă în comunitate. Prin astfel de inițiative, ne apropiem de un obiectiv comun: acela de a construi o societate mai bună, mai creativă și mai responsabilă.

Proiectul “Bazar online” este derulat de Asociația pentru Promovarea Pedagogiei Waldorf în Școli și Grădinițe Iași și finanțat prin programul În Stare de Bine, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

*****

Asociația pentru Promovarea Pedagogiei Waldorf în Școli și Grădinițe Iași joacă un rol crucial în susținerea și dezvoltarea Liceului Teoretic Waldorf din Iași. Funcționând ca un pilon logistic, financiar și legal esențial, asociația asigură că educația oferită de liceu se desfășoară la standarde înalte, corespunzătoare valorilor și principiilor pedagogiei Waldorf.

Cu o viziune profundă asupra educației, asociația își propune să cultive atât capacitățile emoționale, cât și pe cele practice ale elevilor. Această abordare holistică este fundamentată pe convingerea că dezvoltarea armonioasă a acestor aspecte este esențială pentru o viață echilibrată și împlinită. Prin activitățile sale, asociația contribuie nu doar la creșterea calitativă a procesului educațional, dar și la formarea unor indivizi bine echilibrați, creativi și conștienți de potențialul lor unic.

Asociația pentru Promovarea Pedagogiei Waldorf în Școli și Grădinițe Iași devine astfel un partener de încredere în educația de calitate, îmbinând cu succes sprijinul practic cu viziunea educațională inovatoare, pentru a asigura un mediu propice dezvoltării integrale a tinerilor din Iași.

Despre programul În Stare de Bine

În Stare de Bine este un program anual de finanțare ce oferă granturi nerambursabile în valoare totală de 1 milion de euro pe an organizațiilor neguvernamentale din România. Programul este implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, cu susținerea financiară a Kaufland România.

Obiectivul programului este creșterea calității vieții locuitorilor din comunitățile rurale și urbane prin sprijinirea inițiativelor care au un impact pozitiv în trei domenii esențiale – cultura, sportul și viața sănătoasă – și care se adresează grupurilor vulnerabile și comunităților din care acestea fac parte. 

În acest an, în mod excepțional, criza umanitară din Ucraina a determinat reorientarea parțială a programului către sprijinirea migranților și refugiaților alungați de război din țara vecină.

Despre Kaufland România 

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.300 de magazine în 8 țări, 132.000 de angajați și o rețea de 149 de magazine în România. Asumarea responsabilității ecologice și sociale este un aspect esențial al politicii corporative Kaufland. Crezul companiei constă în ideea că lumea poate fi un loc mai bun prin implicarea fiecăruia, de aceea, în 2018, Kaufland a dezvoltat platforma „Implicarea face diferența”, sub umbrela căreia sunt comunicate toate acțiunile de responsabilitate socială. Cea mai mare parte a proiectelor CSR ale companiei sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmăresc implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari. 

Pentru mai multe detalii vizitați www.kaufland.ro.

Despre Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile

Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) este o organizație neguvernamentală, independentă, înființată în anul 1994, care promovează o societate civilă puternică și sustenabilă, ce contribuie la apărarea valorilor democratice prin sprijinirea actorilor societății civile, mobilizarea de resurse, încurajarea unui mediu favorabil și întărirea cooperării cu celelalte sectoare. 

Mai multe detalii sunt disponibile la www.fdsc.ro.