„Inainte sa adorm”, de S.J.Watson, este un roman vandut in peste 40 de tari, care a devenit bestseller inca de la aparitie in SUA, Marea Britanie, Canada, Franta, Germania, Bulgaria, Olanda si Belgia iar acum este disponibil si in Romania, publicat de Editura Trei.
Ne definim prin amintirile noastre. Dar daca ne-am trezi brusc fara ele? Daca am uita dintr-odata cum ne cheama, cine suntem, de unde venim, pe cine iubim?

inainte-adorm-cmyk-300-1

Are 47 de ani si e scriitoare. Se trezeste in fiecare dimineata nestiind unde se afla. O forma rara de amnezie o impiedica sa retina informatii mai mult de 24 de ore. Crede ca are cu 20 de ani putin, ca este singura si ca are intreaga viata inainte. Dar descopera ca locuieste cu sotul ei, Ben si ca majoritatea deciziilor importante din viata sa au fost deja luate. Doctorul ei o sfatuieste sa tina un jurnal care o ajuta sa-si recompuna amintirile de la o zi la alta. Dar intr-o zi deschide jurnalul si citeste: „Sa nu ai niciodata incredere in Ben”.

Oare ce tip de accident a adus-o in aceasta stare? In cine sa aiba incredere? De ce ar minti-o Ben?

O cheama Christine. Jurnalul vietii ei se numeste Inainte sa adorm.

Ai intrat deja in viata ei.

Potrivit The Sunday Times, cateva dintre cele mai mari vedete de la Hollywood se lupta pentru obtinerea rolului principal in adaptarea cinematografica a thriller-ului scris de S.J. Watson – Inainte sa adorm.

Bestseller-ul international a ajuns pe locul 7 in topul New York Times Hardback, devenind cel mai vandut roman britanic la debut, dupa JK Rowling.

Drepturile de ecranizare au fost vindute, la inceptul acestui an, celebrului regizor Ridley Scott (Gladiator, American Gangster, Robin Hood, Body of Lies, Black Hawk Down, Kingdom of Heaven, Alien). Rowan Joffe, scenaristul thriller-ului 28 Weeks Later si al dramei The American, va adapta cartea pentru marele ecran.

Kate Winslet, Cate Blanchett, Helen Hunt si Meg Ryan si-au manifestat interesul pentru interpretarea rolului principal – Christine Lucas.