Ai o idee de business pe care vrei să o dezvolți în 2019? Future Makers sprijină tinerii interesați de antreprenoriat prin ateliere, program de incubare, mentorat, conectare internațională și premii totale de 20,000 euro.
Aplică pe www.futuremakers.ro până pe 2 iunie.

Pe 5 martie am lansat a doua ediţie Future Makers, program educaţional de antreprenoriat pentru 2,000 de tineri, dar și o competiţie de idei de business pentru viitor cu premii totale de 20.000 de euro.

Evenimentul de lansare a găzduit dezbateri despre trenduri de viitor în diverse industrii și cum putem construi soluții sustenabile, alături de:
Constantin Bratu, Public Affairs and Communication Manager, Coca Cola România
Oana Țoiu, Co-fondator Social Innovations Solutions
Mihai Toader-Pasti, Manager General, EFdeN
Iulian Cîrciumaru, Managing Partner V7 Capital
Mirona Păun, fondatoare Aventurile lui Tzitzi-Poc, marele câștigător Future Makers 2018
Moderator: Ciprian Stănescu, futurist și curator al conferinței Innovations for Tomorrow.

În a doua ediție vom angrena peste 2,000 de tineri (18-29 de ani) din București, Ploiești, Craiova, Cluj, Iași, Timișoara, Oradea, Bacău, Român, Piatră Neamț, Târgoviște, Pitești, Sibiu, Albă Iulia, Tg. Mureș, Constanța, Brașov, Tg.Jiu, Slatina, Baia Mare, Galați, Reșița, Râmnicu Vâlcea și alte centre universitare, în ateliere de antreprenoriat unde discutăm despre trenduri de viitor și cum generăm idei de business sustenabile. Acestea se vor desfășura în perioada martie – mai 2019.

Pe site-ul Future Makers vor fi disponibile în curând toate datele celor 30 de ateliere din țară.

Timp de 3 luni sprijinim în programul de incubare 50 de idei finaliste pe care le transformăm în planuri concrete de business. Conectăm echipele din incubator cu alte startup-uri din reţeaua internaţională a Global Shapers şi oferim acces la mentori şi antreprenori de succes. La finalul competiţiei, echipele își vor prezenta ideile în fața juriului. Premiile sunt în valoare de 20.000 de euro şi urmăresc să transforme ideile bune de azi în organizaţiile sustenabile de mâine.

“Proiectul a pornit de la nevoia de a aduce în România conversația globală despre a patra revoluție industrială şi schimbările sociale generate de aceasta. Ştim că o mare parte dintre meseriile actuale probabil vor dispărea, dar credem că tinerii sunt în poziția de a participa la crearea unora noi şi vrem să ii ajutăm. Un studiu pe care l-am realizat în peste 100 de țări din reţeaua Global Shapers în 2017 arată că 78,6% dintre tineri consideră că tehnologia va crea noi locuri de muncă. Pentru cei mai mulţi, antreprenoriatul şi gândirea antreprenorială reprezintă factorii principali pentru dezvoltarea unui tânăr (40%), alături de accesul la internet şi la rețele de socializare. În acelaşi timp, 6 din 10 tineri consideră că dezvoltarea tehnologiilor va influenţa în mod direct job-urile/cariera, iar jumătate cred că le va afecta studiul şi modul de învăţare”, explică Oana Țoiu, Co-fondator Social Innovation Soluntions

Programul este finanţat de Fundaţia Coca-Cola şi este organizat de Global Shapers Bucharest Hub, o iniţiativă a World Economic Forum, parte dintr-o reţea internaţională de 400 de huburi, şi de Social Innovation Solutions, organizație de sprijin pentru inovare şi antreprenoriat social.

Mai multe detalii despre eveniment şi competiţie pe www.futuremakers.ro sau la adresa de email raluca.dinu@globalshapers.ro, telefon: 0754384241.