îndulcitori-naturali

Îndulcitori naturali, alternative ale zahărului

Unul dintre deserturile preferate de către majoritatea persoanelor este tortul. Despre iubitul desert se spune uneori însă că nu este foarte sănătos, din cauza conținutului mare de zahăr din compoziție. Reducerea consumului de zahăr din alimentație nu trebuie să influențeze preferințele culinare. Datorită alternativelor de îndulcitori naturali de pe piață, ne putem bucura de desert în continuare.

Alternative sănătoase ale zahărului

Mierea de albine

Mierea de albine este cel mai cunoscut înlocuitor al zahărului. Are un conținut bogat în calorii, mai mare decât zahărul obișnuit, însă acestea nu afectează funcțiile metabolice.

Întrucât LifeSpot susține sănătatea și consumul responsabil de îndulcitori, folosește în deserturi doar miere de albine bio.

Stevia

Stevia este un îndulcitor popular în rândul persoanelor care suferă de diabet. Nu conține calorii și nu are impact glicemic, motiv pentru care este potrivită persoanelor diabetice.

Siropul de agave

Siropul de agave este cu 25% mai dulce decât zahărul însă are un indice glicemic mai scăzut decât acesta. Având o cantitate mare de fructoză, folosit în exces poate contribui la rezistența la insulină.

Dacă ești vegan, LifeSpot are soluții și pentru tine. La cerere, dulciurile pot fi îndulcite cu sirop de agave, astfel încât să te poți bucura de un tort vegan sau raw-vegan delicios.

Zahărul de cocos

Zahărul de cocos are un indice glicemic mai scăzut decât zahărul obișnuit și conține numeroase minerale benefice organismului.

Melasa

Melasa este rezultatul obținut din extragerea zahărului din sfeclă sau din trestie-de-zahăr. Având o constistență vâscoasă, este foarte utilizată în pregătirea deserturilor.

Siropul pur de arțar

Siropul de arțar are proprietăți asemănătoare mierii de albine și trebuie consumat cu moderație, mai ales de persoanele care doresc să slăbească sau au probleme cu glicemia.

La LifeSpot, iubitorii de deserturi sănătoase găsesc tort fără zahăr, aditivi sau coloranți artificiali. Torturile pot fi pregătite fără gluten și pot fi îndulcite la alegere cu miere de albine sau sirop de agave.

Schimbarea începe cu informarea. Fiind informați cu privire la alternativele de îndulcitori naturali pe care le avem, putem acționa mai simplu, adoptând astfel un stil de viață mai sănătos.