Dacă îţi place să te relaxezi folosind minunatele arome ale sărurilor de baie, îţi propunem un mic experiment: învaţă să prepari sare de baie chiar la ţine acasă. Avantajul? Este mult mai naturală şi mai sănătoasă decât cea comercializată şi are o grămadă de beneficii!


Sarea de baie este un produs pe care orice femeie ar trebui să-l aibă în dulapul cu cosmetice.
Sarea de baie este magică nu numai pentru că induce o stare de calm şi de relaxare, ci şi pentru că este extrem de benefică pentru piele.
Sarea de baie purifică pielea în profunzime, de aceea te invităm să o prepari chiar la ţine acasă!

În momentul în care te scufunzi în apă în care ai adăugat sare de baie, pielea ta trece printr-un proces de purificare. Datorită sărurilor şi uleiurilor esenţiale din alcătuire, sarea de baie curată extraordinar de bine pielea, îndepărtând microbii, celulele moarte, transpiraţia şi toxinele. Mai mult decât atât, hidratează pielea uscată (este de mare ajutor pentru zona spatelui, unde, să recunoaştem, arareori folosim crema de corp deoarece este o zona mai puţin accesibilă) şi o face mai catifelată şi mai suplă.

Şi de parcă nu ar fi de ajuns, sarea de baie poate ameliora eczemele şi psoriazisul. Totodată, poţi folosi fără probleme sarea de baie pentru a-ţi exfolia zonele de piele mai întărită. Tot ce trebuie să faci este să masezi uşor călcâiele, coatele şi genunchii folosind sare de baie.

Pe piaţă există o gama foarte largă de astfel de produse şi n-ar trebui să-ţi fie greu să alegi o aromă favorită, dar şi o culoare. Le poţi testa atât separat, cât şi împreună, amestecând mai multe tipuri de săruri astfel încât să creezi mirosurile care îţi fac plăcere.

Înainte însă de a te avăntă în magazine, noi îţi propunem să încerci totuşi şi această varianta. Este mai naturală şi ceva mai ieftină decât produsele comercializate. Iată cum să înveţi să prepari sare de baie chiar la ţine acasă!
5 paşi uşor de urmat că să obţii propria ta sare de baie

1. Combină o ceaşcă şi jumătate de sare amară (o poţi cumpără din magazinele medicinale sau din farmacii la un preţ accesibil, în jur de 20-30 de lei, în funcţie de gramaj) cu o ceaşcă de sare de mare şi amestecă bine cu o lingură.

2. La această compoziţie adaugă trei picături din uleiul tău esenţial preferat. Poate fi orice aromă, de la portocale şi lămâie până la levănţică şi iasomie. Amestecă bine astfel încât sarea de baie să absoarbă în totalitate uleiul. Dacă ţi se pare că nu are un miros suficient de puternic mai poţi adaugă încă o picătură de ulei.

3. Mai poţi adaugă în sarea de baie şi diverse ierburi, pentru a-i spori puterea tămăduitoare. Aici opţiunile sunt infinite şi poţi combină sarea de baie cu petale de flori uscate (trandafir, mentă, levănţică, bergamotă etc) sau cu diverse ierburi (rozmarin, busuioc). Alege ierburi care să completeze mirosul uleiului esenţial pe care l-ai ales şi evita să creezi combinaţii care îţi pot da dureri de cap la propriu.

4. Următorul pas este să aşterni sarea de baie pe o hârtie pentru prăjituri şi să o laşi să se usuce o ora-două. După aceea, pune sarea de baie într-un recipient drăguţ (poate să fie din sticlă ori din plastic, nu contează atâta timp cât este transparent! ) şi păstreaz-o aproape ori de câte ori ai nevoie de un mic răsfăţ pentru trup şi suflet.
După o astfel de baie, vă veți simți entuziaști și binecuvântați!

Sursa: andreearaicu.ro