Un designer turc vine cu o solutie simpla la cea mai mare problema a masinilor electrice.

Nici nu s-a racit bine scandalul dintre Tesla si New York Times, ca masinile electrice sunt din nou in vizorul nostru. De data asta in sensul pozitiv. Pentru ca un designer turc pare sa fi gasit solutia celei mai enervante probleme pe care o pun masinile electrice: Unde gasesti un loc in care sa reincarci bateriile?

Inventia e numita “V Tent”, dar pare mai degraba o copertina extensibila. Designul lui Hakan Gursu functioneaza simplu, dupa cum poti vedea aici. Soferul parcheaza sub suportii copertinei care se desfasoara si acopera masina. In timp ce reincarca EV-ul, poate alimenta si un stalp de iluminat. Un indicator rosu semnalizeaza faptul ca bateriile sunt in curs de reincarcare, in timp ce lumina verde indica o incarcare completa. Soferul poate verifica stadiul de incarcare si prin intermediul smartphone-ului. Cand locul de parcare nu e ocupat, bratele se ridica si ruleaza copertina.

Masinaria e inca in stadiul de concept. Gursu afirma ca “prelata” lui poate chiar sa prelungeasca viata masinii, de vreme ce are si rol protector fata de razele solare. Dar nu spune si cum s-ar comporta to ansamblul in cazul unor rafale de vant, de exemplu. Si nici despre eficienta inventiei nu da foarte multe detalii, din moment ce suprafata panourilor solare e totusi, cam mica. Poate asta e treaba inginerilor, insa totul are un punct de plecare!

Daca vom vedea asemenea parcari in viitorul apropiat nu putem sa nu gandim cati soferi se vor intreba: “Unde mi-oi fi lasat masina?”