Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany este o organizaţie non-guvernamentală şi non-profit care urmăreşte îmbunătăţirea vieţii persoanelor dezavantajate, în special a copiilor şi a familiilor, oferind servicii sociale şi promovând practici profesioniste în asistenţa socială.

In cadrul fundatiei functioneaza, din octombrie 2012, un centru de recuperare care ofera servicii gratuite copiilor cu dizabilitati ce provin din familii cu posibilitati materiale reduse. Centrul a fost amenajat si dotat exclusiv din fonduri private, rezultate in urma a numeroase campanii si evenimente de caritate. In continuare, sustinerea serviciilor se face in proportie de peste 80% din fonduri provenind atat de la firme si companii, cat si de la persoane fizice care isi doresc sa ii ajute pe acesti copii.

In perioada iulie 2013 – ianuarie 2014, Cosmote Romania a oferit o sustinere financiara importanta pentru functionarea centrului de recuperare, in valoare de 5000 euro. Astfel, in aceasta perioada, cu sprijinul Cosmote Romania, 30 de copii cu dizabilitati neuro-psiho-motorii si familiile acestora din judetul Iasi au beneficiat gratuit de servicii de terapie integrate, dupa cum urmeaza: 426 sedinte de logopedie, 395 sedinte de kinetoterapie, 9 sedinte de terapie ocupationala, 6 sedinte de educatie parentala, doua intalniri de grup suport pentru parinti si un eveniment special dedicate copiilor.

In cadrul programului de instruire pentru parinti au fost organizate 6 sesiuni de educatie parentala pe tematici care au vizat educatia pozitiva, stresul, comunicarea in familie si modalitati de invatare prin joc.

“Suntem recunoscatori pentru investitia pe care Cosmote Romania a ales sa o faca in cadrul programului nostru, cu atat mai mult cu cat vedem ce impact major are terapia personalizata asupra starii de sanatate a fiecarui copil care se confrunta cu probleme medicale dintre cele mai grave. Dizabilitatea este o trauma atat pentru copil, cat si pentru parinte, iar toate eforturile pe care le facem – atat noi, cat si partenerii nostri – cu scopul de a sprijini recuperarea si integrarea copiilor aflati in astfel de situatiii necesita o sustinere continua si un angajament de lunga durata. In acest context, angajamentul facut de Cosmote Romania pentru sustinerea acestui program in perioada iulie 2013-ianuarie 2014 a fost extrem de valoros pentru noi si pentru beneficiarii nostri” – a declarat Diana Paius, manager zonal al Fundatiei Serviciilor Sociale Bethany.

Parteneriatul intre Cosmote Romania si Fundatia Serviciilor Sociale Bethany s-a aflat la prima editie anul acesta, fiind posibil in cadrul programului CSR “Mesaje de iubire”. Inca de la lansarea programului in 2008, COSMOTE Romania a oferit in primele 4 editii un total de 185.000 euro catre 17 organizatii non-guvernamentale implicate in ingrijirea copiilor. Scopul programului vine ca raspuns la necesitatea de a proteja si ajuta copiii, acestia fiind viitorul societatii in care traim.

“Accesul la servicii de sanatate este un drept de care, din nefericire, nu toti copiii pot beneficia – iata un subiect de maxima importanta, actualitate si complexitate si o idee in fata careia nu am putut ramane indiferenti. Ideea unui centru de recuperare care ofera servicii gratuite copiilor cu dizabilitati ce provin din familii cu posibilitati materiale reduse este salutara si ne bucuram ca am putut sa ne alaturam viziunii profund umanitare“, a declarat Ruxandra Voda, Director Comunicare Romania.

Pentru detalii, consultați persoana de contact Georgiana Vieru, coordonator PR si Fundraising

georgiana.vieru@bethany.ro

tel/fax 0232 278 535, 0766 680246

Fundatia Serviciilor Sociale Bethany, biroul zonal Iasi, str. Varianta Uzinei nr.1

Sursa: comunicat de presă