Desi initial problema parea fara rezolvare, Dan Bittman a reusit sa isi rezolve problema de sanatate cu ajutorul unui medic roman si a unui medicament in valoare de  5 lei.

A mers la Viena „să-şi desfunde” carotida, dar medicii aproape că l-au lăsat fără voce pe Dan Bittman. Ce au stricat austriecii a reuşit să repare reputatul neurolog Constantin Popa, care i-a redat ce avea mai de preţ, în două săptămâni, cu un tratament ce nu se găseşte în tratate.

Leacul, un medicament banal de 5-10 lei, nu se administrează în mod normal pentru problema artistului, de natură neurologică, ci pentru o boală imunologică- miastenia gravis- slăbiciune musculară.

„Nu era nevoie de operaţie”
„E o terapie originală, care nu se aplică în mod obişnuit în acest caz. Bazându-mă pe faptul că nervii nu sunt lezaţi complet şi că există posibilitatea de a influenţa transmiterea influxului nervos astfel încât corzile să răspundă la o amplitudine ridicată, am folosit o substanţă care transmite influxul de la nerv la muşchi. Dan Bittman vorbea, dar nu putea să urce”.

Tocmai pentru că medicamentul nu avea indicaţie terapeutică pentru această afecţiune, a fost nevoie de acordul scris al artistului. După o perioadă de probă de două săptămâni, reţeta s-a dovedit de succes. Medicamentul trebuie luat de câteva ori pe zi şi nu are efecte adverse. „Dacă nervul se reface complet, nu va mai trebui să ia pastile. Vom vedea în 6-8 luni. În caz contrar, va trebui să-l ia toată viaţa, cu riscul ca în timp să nu-şi mai facă efectul”, a mai spus neurologul.
Medicul recunoaşte că „l-a certat” pe artist pentru că s-a grăbit să se opereze în Austria. „La un control de rutină, a aflat că are carotida dreaptă înfundată. De frică, s-a dus la Viena să se opereze fără să mai întrebe pe nimeni. Carotida stângă era sănătoasă şi nu ar fi avut vreodată nevoie de bisturiu. Se puteau lua măsuri preventive, pentru că leziunea nu era întinsă. Acum, fiind păţit, artistul e ascultător”, glumeşte profesorul Popa.

Sursa: evz.ro