Japonia a decis ca va transmite prima Cupa Mondiala in 4K, insa ce inseamna 4K ?

Inseamna o rezolutie mult mai mare decat cea cu care ne-am obisnuit pana acum, de 3489×2160.

Japonia a decis ca va transmite in 2014 Cupa Mondiala in 4K, cu 2 ani mai repede decat era asteptata inceperea transmisiilor TV UHD. Chiar daca televizoarele 4K au fost deja prezentate la CES 2013, probabil ca vanzarile vor creste puternic abia anul viitor.

In iulie 2014, FIFA World Cup Brasil va ajunge in casele japonezilor in rezolutie 3489×2160. Ministerul de Afaceri Interne si Comunicatii din Japonia a anuntat ca transmisia se va derula direct prin satelitii de telecomunicatii, deoarece metodele traditionale nu pot oferi deocamdata rata de transfer de date necesara.

In cazul in care Cupa Mondiala ar fi disponibila si in Romania in 4K anul viitor, probabil ca vanzarile de televizoare 4K UHD ar creste rapid si la noi, dar momentan Romania abia se pregateste sa intre pe lista tarilor cu 4G LTE.
Probabil ca japonezii vor avea si prima transmisie in 8K UHD inainte ca 4K sa soseasca in Romania, dar cele mai multe televizoare noi de rezolutie mare includ si un procesor quad-core pentru marirea imaginilor full HD, in asteptarea transmisiilor de calitate.