Informaţia a fost confirmată de cântăreţul Jeymes Samuel, liderul grupului The Bullitts, prin intermediul unui mesaj postat pe Twitter. „Am lucrat fără încetare alături de Jay-Z pentru a înregistra coloana sonoră a filmului The Great Gatsby. A ieşit ceva minunat, dincolo de orice cuvinte!”, a spus Jeymes Samuel, informează music-news.com.

Filmul „The Great Gatsby”, regizat de Baz Luhrmann, a fost turnat la Sydney şi îi are în distribuţie pe Leonardo DiCaprio (în rolul lui Jay Gatsby), Tobey Maguire, Carey Mulligan, Joel Edgerton, Isla Fisher şi Jason Clarke.

Pe coloana sonoră a celui mai recent trailer al filmului apare un cover interpretat de grupul Filter al piesei „Happy Together”, făcută celebră de trupa rock The Turtles.

Primul trailer al filmului, lansat în 2012, include versiunea interpretată de Jack White a piesei „Love Is Blindness” a trupei irlandeze U2, dar şi piesa „No Church in the Wild”, interpretată în duet de Jay-Z şi Kanye West.

Actriţa Adelaide Clemens, care interpretează în această peliculă rolul personajului Catherine, a dezvăluit faptul că Prince şi Lady Gaga vor avea şi ei câteva piese noi, ce vor fi incluse pe coloana sonoră a filmului.

Filmul „The Great Gatsby” are la bază romanul omonim scris de F. Scott Fitzgerald. Acţiunea are loc la New York în 1922 şi prezintă povestea veteranului din Primul Război Mondial Nick Carraway care închiriază o casă de vacanţă lângă aceea a misteriosului milionar Jay Gatsby.

Prima ecranizare a cărţii a fost un film mut, lansat în 1926, în care rolul principal a fost jucat de Warner Baxter. Prima ecranizare vorbită a romanului a fost realizată în 1948, cu Alan Ladd în rolul principal. Un remake a fost lansat în 1974, cu Robert Redford în distribuţie, iar apoi un lungmetraj de televiziune inspirat de acest roman a avut premiera în anul 2000.

Noua versiune cinematografică, cu Leonardo DiCaprio în rolul milionarului Jay Gatsby, va fi lansată pe marile ecrane din America de Nord pe 10 mai.