Jodie Marsh, fost model, actualmente culturista, a declarat ca sufera de tulburarea dismorfica a corpului si ca se considera grasa, desi in realitate nici nu poate fi vorba de asa ceva.

Tanara englezoaica de 34 de ani a povestit intr-un interviu ca e nemultumita de felul cum arata daca procentul de grasime sau greutatea corporala se indeparteaza vreun pic de idealul atins de ea pe vremea cand participa la concursuri de bodybuilding.

Jodie Marsh cantareste in prezent putin peste 54 de kilograme si poarta marimea S / M la haine, dupa cum recunoaste chiar ea.

Stiu ca pare o nebunie, dar cand ma uit in oglinda, ma vad grasa si mi se pare ca nu sunt deloc in forma”, spune Jodie.

De cand practic culturismul, sufar de aceasta tulburare dismorfica a corpului – pentru ca am vazut cum pot arata in vremurile mele cele mai bune, iar acum nu mai sunt chiar asa… In epoca mea de aur, procentul de grasime din corp era de doar 5%, purtam XS la haine si cantaream doar 48 kg”, sustine ea.

Au trecut aproape doi ani de cand Jodie Marsh s-a apucat de bodybuilding, iar transformarea este cel putin spectaculoasa. A renuntat la trupul sculptat de fotomodel, ca sa se transforme in femeia-barbat.
Acum, se poate lauda ca a castigat mai multe medalii si chiar aurul la diverse campionate de bodybuilding din America, iar programul ei obisnuit consta in patru ore de antrenament intens la sala, in fiecare zi.

Asa arata in 2004, inainte sa-si puna silicoane sau sa se apuce de culturism (dreapta), si asa arata in 2012, cand a castigat aurul la International Natural Bodybuilding Federation (stanga):