Editura Adenium vă invită sâmbătă, 14 decembrie, de la ora 20.00, la o lansare și o lectură publica a volumului „Varză” de Beatris Serediuc (colecția Punct RO. Debut). Evenimentul va avea loc în Bruiaj Bar, Bulevardul Victor Babeș, nr. 14 A, Timișoara.
Într-o atmosferă informală, cititorii o vor cunoaște pe Beatris Serediuc alături de care va lua cuvântul Claudia Doroholshi, lect. dr. la Facultatea de Litere, Universitatea de Vest Timișoara. Ambianța sonoră va fi asigurată de DJ Angel.
Romanul „Varză” este unul din cele două câștigătoare ale Concursului de Debut literar organizat de Editura Adenium în anul 2013, secțiunea Proză. Un roman acid, tragic și ironic în același timp, captivant prin violența imaginilor și a stilului. O scriere despre trei individualități umane captive în nu-ul existențial, pe care și-l asumă ca pe un dat, fără să privească dincolo de zidurile propriei închisori. O carte despre iubire și lipsa ei, despre identitatea pierdută, căutată și regăsită, despre muzică și moarte.
Beatris Serediuc (n. 1981) a absolvit Facultatea de Știinte Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Vest, Timișoara și are un master în scriitură şi creativitate. A fost distinsă cu numeroase premii literare, printre care Marele Premiu pentru poezie „Alexandru Mălin Tacu”, la Concursul Naţional „Autori – Copiii” (1996), și Premiul „Nora Iuga” pentru proză, la Concursul literar „Nora Iuga” (2010). A publicat poezie și proză scurtă în diverse reviste literare, cum ar fi Tiuk!, Forum Studențesc, Orizont, Vatra, Subcultura, LaPlic, și în câteva antologii literare. Romanul Varză a fost nominalizat la Concursul de Debut Literar Unicredit, ediția a VI a (2013), și este unul din cele două câștigătoare ale Concursului de Debut organizat de Editura Adenium în anul 2013 (secțiunea Proză).