Hotelierii de pe litoral au pregătit pachete speciale pentru minivacanţa de 1 Mai şi de Paşte, cu preţuri care pornesc de la 60 de lei de persoană/ noapte la un hotel de 3 stele, reprezentanţii Asociaţiei Litoral-Delta Dunării cerând premierului Victor Ponta ca 2 şi 3 mai să fie declarate zile libere.

Pachete speciale pentru 1 Mai, cu preţuri pornind de la 60 de lei de persoană pe noapte
„Aşa cum spune tradiţia, litoralul românesc este destinaţia vedetă pentru petrecerea minivacanţei de 1 Mai, care, printr-o conjunctură fericită, se va sărbători în aceeaşi săptămână cu sărbătorile pascale. ANAT şi Asociaţia Litoral – Delta Dunării au solicitat Guvernului Romaniei şi premierului Victor Ponta ca zilele de 2 mai – Ziua Tineretului, şi 3 mai să fie acordate ca zile naţionale libere, cu posibilitatea de recuperare în 2013, pentru a stimula circulaţia turistică spre staţiunile turistice din România şi către litoralul românesc, ceea ce ne va permite să dăm un start excelent sezonului 2013”, a declarat Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Litoral, citată de corespondentul MEDIAFAX.

Patronatele hoteliere şi agenţiile de turism au pregătit deja pachete speciale, specifice fiecărui eveniment, dar şi pachete comune, care să includă întreaga perioadă 30 aprilie – 7 mai. Preţurile vor porni de la 60 de lei de persoană/ noapte la hotelurile de 3 stele, de la 100 de lei de persoană/ noapte la hotelurile de 4 stele şi de la 229 de lei de persoană/ noapte la hotelurile de 5 stele, în funcţie de serviciile pe care le oferă fiecare unitate de cazare.

Pentru a pregăti deschiderea sezonului estival de la 1 mai, autorităţile locale au început încă din luna ianuarie lucrările de cosmetizare, ecologizare şi modernizare a tuturor staţiunilor de pe întregul litoral românesc.

„De asemenea, având experienţa anilor trecuţi, considerăm că organizarea evenimentelor în această perioadă va atrage prima serie importantă de turişti pentru anul 2013, ceea ce va da un start foarte bun întregului sezon. Asociaţia Litoral – Delta Dunării a transmis deja adrese către autorităţile locale şi către cabinetul ministrului delegat pentru IMM-uri, Turism şi Mediul de Afaceri, pentru organizarea unui program amplu de evenimente, care va include concerte, defilare cu autobuze supraetajate, paradă a maşinilor de epocă şi motociclete, care alegorice, jocuri şi concursuri pe plaje, muzică, focuri de artificii, show-uri de lasere etc”, a precizat Corina Martin.

Toate aceste oferte şi evenimente vor fi promovate la Târgul de Turism al României din 14 – 17 martie 2013.

„În premieră, în acest an, va fi prezent şi primarul Constanţei, Radu Mazăre, alături de reprezentanţi ai autorităţilor locale din Mangalia, Eforie, Năvodari, ai consiliilor judeţene Constanţa şi Tulcea şi ai patronatelor hoteliere din cele două destinaţii. Pentru vizitatori şi expozanţi pregătim un show incendiar, ce va promova în special Fashion Summer Festival şi Festivalul Antic Tomis, cele două evenimente de excepţie ale sezonului 2013”, a mai spus Corina Martin.