Antioxidanţii sunt substanţe speciale care ajută la menținerea sănătății și vitalităţii corpului nostru.Vă prezentăm topul celor mai puternici 31 de antioxidanţi. În fiecare zi vă invităm să-i descoperiţi, treptat, în ordine descrescătoare.

Azi faceți cunoștinţă cu locul 2 din lista noastră:

Tărâţele neprelucrate de sumac 312.400de unități / 100 g produs pe scara ORAC (oxigen radical absorbance capacity = capacitatea de absorbţie a radicalilor liberi ai oxigenului). Valoarea ORAC a alimentului este cu atat mai mare cu cat are o capacitate mai ridicată de a neutraliza oxigenul. Unele alimente pot atinge până la 300 de mii de unități, iar altele nu se ridică decât până la 82 de unități. Se recomandă consumul de alimente cu un grad ridicat de antioxidanţi prezenţi în compoziţia lor:

Studiile au demonstrat că tărăţele ajută la creşterea tranzitului intestinal prin conţinutul ridicat de fibre alimentare. Tărâțele de sumac ar fi pe locul 2 în ceea ce privește și acțiunea lor antioxidantă.

Tărăţele sunt recunoscute pentru bogăţia de vitamine şi minerale pe care le conţin. Într-o lingură de tărăţe se regăsesc vitamine din grupul B (B1, B2, B3, B5, B6, B9), vitamina E, betacaroten, minerale (potasiu, magneziu, zinc, calciu, mangan, fier).

Recomandăm folosirea tărâțelor de sumac în prepararea painii de casă, sau a lipiilor pentru humus. Profitați de actiunea lor antioxidantă.