Antioxidanţii sunt substanţe speciale care ajută la menținerea sănătății și vitalităţii corpului nostru.Vă prezentăm topul celor mai puternici 31 de antioxidanţi. În fiecare zi vă invităm să-i descoperiţi, treptat, în ordine descrescătoare.
Azi faceți cunoștinţă cu locul 22 din lista noastră:
Fructul de goji cu 25.300 de unități/ 100 g produs pe scara ORAC (oxigen radical absorbance capacity = capacitatea de absorbţie a radicalilor liberi ai oxigenului).
Valoarea ORAC a alimentului este cu atat mai mare cu cat are o capacitate mai ridicată de a neutraliza oxigenul. Unele alimente pot atinge până la 300 de mii de unități, iar altele nu se ridică decât până la 82 de unități. Se recomandă consumul de alimente cu un grad ridicat de antioxidanţi prezenţi în compoziţia lor:

Numit şi fructul longevităţii, goji este recunoscut ca fiind un superaliment cu multiple beneficii pentru sănătate. Află de la Dr. Oz ce efecte bune are şi cum să-l foloseşti în alimentaţia ta!
Fructele goji au o culoare roşie, sunt mici şi se consumă de mii de ani în China, Tibet şi India, în special pentru că au grijă de sănătate şi încetinesc îmbătrânirea.
În România le găsim sub formă de fructe deshidratate, nectar, capsule, ceai sau pudră. Poţi să le comanzi în diverse magazine online sau să le cumperi din orice plafar sau supermarket.
Beneficiile fructelor goji
Deoarece abundă în proteine, vitamine (A, C, B1. B3, B5), minerale (fier, calciu, potasiu, magneziu, seleniu, zinc), fibre, aminoacizi, fructele goji au multe efecte benefice pentru organism:
Sunt o sursă importantă de antioxidanţi care încetinesc îmbătrânirea pielii
Scad colesterolul rău
Previn degradarea vederii, datorită conţinutului bogat în betacaroten, luteină şi zeaxantină
Sunt bune pentru persoanele anemice, deoarece au un conţinut ridicat de fier şi fibre
Cresc imunitatea deoarece sunt bogate în polizaharide
Ajută sistemul endocrin, reglând nivelul hormonal
Întăresc oasele şi ligamentele datorită conţinutului ridicat în minerale, în special calciu.