Antioxidanţii sunt substanţe speciale care ajută la menținerea sănătății și vitalităţii corpului nostru.Vă prezentăm topul celor mai puternici 31 de antioxidanţi. În fiecare zi vă invităm să-i descoperiţi, treptat, în ordine descrescătoare.
Azi faceți cunoștinţă cu locul 5 din lista noastră:

Pudră de oregano uscat 200.129de unități / 100 g produs pe scara ORAC (oxigen radical absorbance capacity = capacitatea de absorbţie a radicalilor liberi ai oxigenului). Valoarea ORAC a alimentului este cu atat mai mare cu cat are o capacitate mai ridicată de a neutraliza oxigenul. Unele alimente pot atinge până la 300 de mii de unități, iar altele nu se ridică decât până la 82 de unități. Se recomandă consumul de alimente cu un grad ridicat de antioxidanţi prezenţi în compoziţia lor:

Se pare că condimentele uscate, în special oregano își crește potențialul său antioxidant.
Oricât de nesănătoasă ar fi pizza, dacă i se adaugă oregano, deja vorbim despre unele servicii pe care această le face organismului. Şi asta pentru că acest condiment are proprietăţi anticancerigene, după cum a arătat un studiu recent realizat în SUA. Nici efectul licopenului, conţinut de roşii sau de ketch-up, nu e de neglijat în aceeaşi lupta cu cancerul.
Testele de laborator, efectuate la Universitatea Long Island, au arătat că oregano conţine un ingredient, carvracol, care face că, în cazul în care există celule canceroase în organism, acestea să se sinucidă de-a dreptul, informează news.com.au.
Potrivit dr. Supriya Bavadekar, coordonatorul studiului, oregano poate fi ridicat fără grijă pe acelaşi piedestal cu turmericul, considerat un super-condiment,în lupta contra cancerului, graţie proprietăţilor sale.
Consumați cu încredere alimente cât mai antioxidante, în locul medicamentelor nocive, atunci când vă confruntați cu un dezechilibru (boală), sistemul imunitar se va ameliora și sănătatea va reveni.