Lucrarile de constructie la telescaunul de la Ciric au fost finalizate. Acesta se afla in momentul de fata in conservare, urmand a fi dat in exploatare odata cu inaugurarea intregii zone de agrement, cel mai probabil in vara acestui an.

Tipul telescaunului este fix cu mers continuu, iar statiile de plecare, respectiv sosire sunt pe strada Moara de Vant si pe strada Aeroportului. Lungimea pe orizontala este de 363 metri, lungimea pe coarda 371 metri, iar diferenta nivel intre statii este de 50 metri. Cele 20 de scaune au 4 locuri, capacitatea de transport fiind de 849 persoane pe ora.

In final, zona de agrement de la Ciric va cuprinde carosabil pietonal, piste de biciclisti, drumuri de halaj. Totodata vor fi mai multe platforme pentru colectarea deseurilor. Din acest an, vor fi disponibile piscine pentru adulti si copii, vestiare, dusuri, grupuri sanitare, unitati de prim-ajutor.

Vor exista si locuri de joaca speciale pentru copii, dar si un turn de observatie, un zid de escalada, echipament de simulare si plimbare in copaci. Delimitate clar, vor aparea si spatii de relaxare, zone de picnic, un teren de minigolf, unul de paintball, un teren de fotbal cu gazon, un spatiu pentru tenis de masa, debarcadere, pontoane. Cu siguranta, punctul de atractie il va reprezenta telescaunul.

Valoarea proiectului se ridica la aproximativ 10 milioane de euro.