În loc de pastile și bani dați la farmacii, vă invităm să intrați în farmacia naturii!

Vă prezentăm puterea semințelor:

O metodă pentru scăderea tensiunii. Seară, înainte de culcare, se iau 2 boabe de fasole de culoare neagră, se pun în adânciturile de după lobul urechilor (câte una la fiecare ureche). Cu degetele se apasă pe lobi 15 minute. Procedura se repetă dimineaţă, dar şi în timpul zilei.
Edeme renale şi/sau cardiace, procese inflamatorii, guţă, reumatism: o lingură de fasole făcută pulbere (mărunţită sau râşnită) se acoperă cu 250 ml apă clocotită, se fierbe pe baie de aburi 30 minute, apoi se infuzează 10 minute şi se strecoară. Se beau câte 2 linguri, de trei ori pe zi, după masă.
Insuficientă cardiacă: de 2-3 ori pe zi, cu 30 minute înainte de masă, se consumă câte o linguriţă de seminţe de pătrunjel făcute pulbere. (Este contraindicat persoanelor cu afecţiuni renale!)
Colecistită. Seminţele verzi de arţar (care nu au căpătat culoare galbenă) conţin elemente care îmbunătăţesc funcţionarea colecistului, a ficatului, a canalului cistic. Seminţele se usucă la umbră sau la întuneric (nici într-un caz la soare), se râşnesc bine. Pulberea obţinută se administrează cu 20 minute înainte de masă, câte 1/2-1 lingură (conform cu greutatea corporală a pacientului). În timp, dispar durerile în zona ficatului, creşte poftă de mâncare.
Bronşită cronică cu tuşe. O lingură seminţe de fenicul se infuzează 10 minute, în 250 ml apă clocotită. Se bea de două ori pe zi câte 1/2 de pahar, înainte de masă.
Bronşită cu dispnee. Jumătate de pahar de ovăz, amestecat cu 2 litri de lapte, se fierbe înăbuşit, la cuptor, timp de două ore. Se bea câte un pahar înainte de culcare, în decurs de 14 zile.
Insomnie. Înainte de culcare, se mestecă bine în gură o linguriţă de seminţe de mac.
Lipsa de iod. Se mestecă bine 8 seminţe de măr, care conţin doză zilnică de iod.
Dureri de dinţi. Se mestecă o linguriţă de seminţe de muştar, pe partea unde se află dintele bolnav.
Arsuri la stomac cu regurgitare (râgâială). Zilnic, se mestecă dimineaţă, 3 boabe de mazăre uscată, înmuiate 8-10 ore în puţină apă.
Cistită. Se mestecă şi se înghite o lingură de mac, o dată pe zi.
Potenţa şi prostată. Se amestecă 3 linguri seminţe de pepene galben, 3 linguri seminţe de dovleac şi 5 linguri miere de albine. Se folosesc seminţele crude, pisate sau mărunţite în râşnită de cafea. Se consumă câte o lingură de amestec pe zi.
Hemoragii uterine. O lingură de seminţe de pepene verde se pisează, adăugând pe rând, 3 linguri de lapte. Se consumă de 5-6 ori, la fiecare ora.
Curăţarea organismului, reglarea tensiunii. Se spală seară 2 linguri de orez şi se lasă până dimineaţă în 750 ml apă. A două zi, se aduce lichidul până la punctul de fierbere şi se lasă 7 minute pe foc. Apă se aruncă, iar orezul se mănâncă fără sare, dimineaţă pe stomacul gol, după care 3 ore nu se mai mănâncă nimic. Cură durează 21 de zile, în care se renunţă la fumat, alcool, alimente sărate şi foarte condimentate (cu ardei iute, piper negru). Se îmbunătăţeşte funcţionarea ficatului şi a rinichilor, de asemenea şi a articulaţiilor. Se recomandă că o asemenea curăţare să se facă de două ori pe an.
Pete pigmentare. În tratamentele populare se folosesc seminţele de la mai multe plante:
a) Seminţe de pătrunjel: 100 g seminţe se macerează în 500 ml ţuică, timp de 14 săptămâni. Se tamponează locurile cu pete cu maceratul obţinut. În acelaşi timp, se consumă în stare proaspătă, frunze şi rădăcini de pătrunjel.
b) Făină de soia se amestecă cu lapte, astfel încât să rezulte o masă de consistentă mustarului. Se aplică pe faţă 30 minute şi se spală cu apă caldă.
c) Peste 1/2 pahar de migdale se toarnă 200 ml apă clocotită, se acoperă şi se lasă 7-10 minute. Se strecoară şi se dau sâmburii prin maşină de tocat, apoi se amestecă terciul obţinut cu zeamă stoarsă dintr-o jumătate de lămâie. Se aplică o masca şi se ţine pe faţă 30 minute, apoi se spală cu apă de migdale.
Cancer, pietre la rinichi, afecţiunile ficatului. Se aleg stafide mai mari şi se introduce în fiecare câte o boabă de piper negru. În prima zi se mestecă bine şi se înghite o stafidă, a 2-a zi se mănâncă două stafide şi tot aşa, până se ajunge la 10 stafide umplute cu piper. Se repetă procedura, dar de dată asta în descreştere, până se ajunge la o stafidă.
Vindecarea rănilor, escarelor şi a ulcerului varicos. Se prepară un unguent dintr-o lingură de pulbere de seminţe de ridiche neagră şi 3 linguri de unt proaspăt. Locul afectat se unge de 2-3 ori pe zi şi se acoperă cu un pansament steril.
În caz de eczeme, micoze, echimoze seminţele de ridiche râşnite se amestecă cu puţină apă clocotită, că să obţineţi o pastă. Se întinde pe o bucată de bumbac, se acoperă cu un strat de tifon şi se aplică pe locul bolnav, pentru 20-30 minute. Procedeul se repetă de 2-3 ori pe zi.
Litiază renală. Se prepară pulbere din seminţe de morcov, care se consumă câte 1g, de trei ori pe zi. Sau se infuzează şi se ţin în termos, 3 linguri de seminţe de morcov, în 600 ml apă clocotită, timp de 8 ore. Se strecoară şi se bea lichidul fierbinte, câte 200 ml de trei ori pe zi.
Durerile în gât provocate de răceală se ameliorează cu 1/4 de pahar de seminţe de rodii fierte în 250 ml apă. Se bea lichidul fierbinte.

Sursa: formula-as.ro