Pe lângă o sursă bogată de vitamina A, aceste “minuni” portocalii ajută la prevenirea cancerului, au efect anti-îmbătrânire, te ajută să ai o piele frumoasă şi o vedere mai bună. În plus, sunt ideali pentru dietă: conțin puține calorii, nu au grăsimi şi sunt o sursă bogată de vitamine şi minerale. Profită la maximum de ei! Morcovii contribuie la detoxificarea ficatului, ajută la vindecarea acneei, previn deshidratarea şi ajută la uniformizarea tenului.
7 pași pentru a prepara masca de morcovi acasă
1. Curăță doi morcovi potriviți și fierbe-i până când devin moi. Zdrobește morcovii cu ajutorul unui blender până când se transformă într-o pastă.
2. Adaugă o lingura de miere naturală și încorporeaz-o. Mierea este recunoscută pentru proprietățile ei benefice in cosmetica, dintre care reduce inflamația și umflăturile feței și omoară microbii.
3. Adaugă o linguriță de ulei de măsline. Uleiul va ajuta la hidratarea pielii, dar și la curățarea acesteia, lăsând-o suplă și strălucitoare.
4. Stoarce un sfert de lămâie în compoziție. Lămâia este un astringent natural, eficientă în cazul tenurilor grase. Dacă aveți un ten mai uscat, puteți sari peste aceasta etapa.
5. Adaugă și puțină apă minerala, astfel încât masca să-și păstreze consistenta și să nu devină prea moale. Dacă simți că nu mai are nevoie de lichid suplimentar, poți sări acest pas.
6. Lasă masca să se răcească 10-15 minute înainte de a o aplica pe față.
7. Spală-ți fața cu apă călduță și usuc-o cu un prosop curat. Aplică masca pe față și pe gât și las-o să acționeze timp de 15 minute. Clătește cu apă călduță!
Sursa: andreearaicu.ro
Sursa foto: spotonlists.com