Microsoft a anunțat recent că a depășit pragul de 40 de milioane licențe vândute pentru Windows 8, întrecând cifrele de la lansarea Windows 7. Numărul aplicațiilor din Windows Store s-a dublat de la lansare, depășind cota 20000 cu unele titluri aducând venituri de peste 25.000 dolari dezvoltatorului, deși majoritatea sunt gratuite.

     Windows 8 pare să fie o rețetă de succes, iar noi zvonuri susțin că Microsoft a început deja să lucreze la versiunea următoare a sistemului de operare, denumită momentan Blue.
Conform portalului asiatic ithome, de la care a plecat zvonul, Microsoft a început deja dezvoltarea unui Windows 9 sau Windows vNext, care ar putea avea numele de cod Blue.
Momentan nu este clar dacă Microsoft Blue ar urma să fie un fel de service pack, care să reunească update-urile pentru Windows 8, sau o versiune diferită care să aducă componente și servicii noi.
Se pare că Microsoft dorește să abandoneze modelul lansării unor versiuni majore ale sistemelor sale de operare la intervale de mai mulți ani, optând pentru lansări anuale similare cu cele promovate de Apple pentru OSX.
Conform unor surse, Microsoft ar putea lansa Blue în vara anului 2013, numele de cod putând fi transformat într-un număr ca 8.1 sau 8.5. Blue a mai fost folosit de Microsoft ca nume temporar pentru un produs, platforma de cloud computing Windows Azure fiind cunoscută la început drept Blue.
The Verge susține că Blue ar putea fi o versiune ieftină de Windows care să încurajeze o adoptare masivă a sistemului de operare. După ce Blue va fi lansat, dezvoltatorii vor fi forțați să lanseze aplicații destinate doar acestui sistem, fără a fi compatibile cu Windows 8.
Având în vedere că utilizatorii nu au fost prea deranjați de reclamele prezente în aplicațiile preinstalate în Windows 8, cel mai nou sistem de operare Microsoft, aceasta solutie ar putea fi una de viitor.
Pentru moment, Microsoft a refuzat să comenteze zvonurile despre Blue sau o versiune viitoare de Windows.