Vestea că Ilie Năstase intenţionează să ceară cetăţenia rusă, urmând exemplul actorului francez Gérard Depardieu, a stârnit vâlvă. Deranjat de impozitele prea mari pe care trebuie să le plătească pentru a asigura, spune el, salariile uriaşe ale parlamentarilor, faimosul nostru tenismen vrea acum să se stabilească definitiv în Rusia, spre a nu mai plăti statului român nici măcar un chior. Omul n-a fost deranjat nici de introducerea impozitului forfetar, deşi are nişte firme, nici de anunţul că nu va mai primi un sfanţ în plus la pensia aia nesimţită, dar, când a auzit că foştii lui colegi din PSD vor să-i bage un impozit de să-l cocoşeze, a decis că aşa ceva nu mai poate îndura. Şi se pare că nu este singurul care-şi va găsi refugiul în Rusia, şi alţi milionari români fiind dornici să-i urmeze exemplul. Ştiindu-i ocupaţi, nu am îndrăznit să-i deranjăm, dar ne-am imaginat ce-ar fi răspuns ei la o asemenea propunere.
Irinel Columbeanu (nume rusesc Virinel Kolumbeanov): „Da, este o problemă gravă asta cu taxele! Nu era de ajuns că m-a taxat panarama aia de Monica de m-a lăsat falit, acuma vine şi panarama de Pontica să mă mai taxeze o dată! De columbeanit să fii, frate, şi nu rezişti la aşa şocuri! Clar mă stabilesc în Rusia, am înţeles că undeva la graniţa cu China e o republică autonomă de pitici, dacă mă duc acolo şi fac vreo câteva cartiere rezidenţiale, îţi dai seama, mă votează toată ţara! Unde mai pui că mă costă şi mult mai ieftin, că dacă le fac căsuţe de 50 de metri pătraţi ăia zic că le-am făcut castele! Şi-n plus, am mai auzit că în Rusia fetele sub 18 ani sunt mult mai flămânde decât alea din Bacău, dar nu-s şi la fel de versate! Presimt că o să dau lovitura la ruşi… mă rog, la rusoaice!”

Robert Negoiţă (nume rusesc Robert Negoitsov): „Am auzit de mărirea de taxe, dar, oricum, mă doare-n fund – bine, eufemistic vorbind, ştiţi că mie-mi plac fetele, deci n-are cum să mă doară acolo – de taxele şi impozitele lor, că nu le-am plătit nici până acum. Dar şi pe mine mă ispiteşte gândul să mă duc în Rusia, au ăia acolo nişte minore de te bagă-n boală! Nu, dom’le, bate-n lemn, ce naiba, nu la boală d-aia mă refeream, aşa e vorba populară, nu ştii?”
Dinu Patriciu (nume rusesc Dinov Patriciov): „Hai, domnule, ăsta e liberalism, să măreşti taxele în loc să laissez-faire, cum s-ar zice? E o crimă ce face guvernul Ponta, cu complicitatea vinovată a adormitului ăluia de Crin Antonescu! Să alungi din România un om cu grave probleme de sănătate, cum sunt eu, şi să-l trimiţi la drojdierii ăia de ruşi? E drept, mie mi-a plăcut să fac afaceri cu ruşii, da’ le-am luat banii, nu ficatul! Dacă mă lasă şi ficatul ăsta nou, de mi l-au transplantat în Italia, io în Rusia de unde mai fac rost de unul bun, că ăştia beau votcă aici de la 12 ani!”
Dan Diaconescu (nume rusesc Gaspadin Dan): „Ceea ce face guvernul de ciocoi al primului ciocoi Ponta este să mă trimită în exil, ca pe Bălcescu, pe Cioran, pe Eliade şi atâtea alte genii româneşti! Dar să ştiţi că nu voi abandona lupta mea pentru Popor, am înţeles că sunt nişte licenţe libere prin Inguşetia de Nord, p-acolo, iau una şi deschid postul OTB. La câte crime şi sinucideri au loc zilnic în Rusia, e clar că io de foame nu mor! Şi dacă le fac ruşilor un serial în vreo 3.505 episoade, „Află în exclusivitate şi senzaţional cum s-a sinucis Rasputin!”, cred că în 2015 ajung să candidez şi la preşedinţie, contra lui Putin!”

Ion Ţiriac (Ivan Ţiriakov): „Eu am încercat să-l conving pe Ponta să lase naibii taxele aşa cum sunt, dar ţi-ai găsit! Nu ştiu, cu Adrian Năstase mă înţelegeam mult mai bine, când era premier, îi dădeam un Mercedes şi nu mărea omu’ nicio taxă, dar Ponta nu vrea Mercedes, vrea nu ştiu ce maşină de Formula 1! Mă, ăsta-i nebun, de unde dreacu’ să-i fac io rost de maşină de Formula 1? Noo, plec în Rusia că aici nu mai e de trai! Îl iau şi pe Ion Ion, o să-i schimbe numele în buletin, să-i zică Ivan Ivan. El o să se acomodeze mai uşor acolo, că nevastă-sa e jumătate rusoaică, oricum şi chiar o să-i placă în Rusia, că ăia sunt mai praf ca noi! Mai nasol e că nu ştiu ce-o să fac cu mistreţii! Păi, dacă mă stabilesc în Siberia ăştia ajung gata congelaţi acolo, io şi cu domnu’ Porsche ce mai vânăm? Da’ mă gândesc să fac o înţelegere cu Putin, dacă tot nu mai vânez mistreţi, măcar să-mi dea el voie să împuşc nişte tigri siberieni, ceva. Eu îi împuşc, el îi salvează, ne facem amândoi damblaua, deci e o soluţie win-win! Hai că v-am pupat, mă duc să-mi fac bagajele!”

 

sursa: Academia Catavencu