Ingrediente mini choux a la creme:
3 oua + un albus
200 ml apa
125 grame faina
120 ml ulei
un praf de sare


Ingrediente crema ness:
3 galbenusuri
3 linguri zahar
170 ml lapte
1 lingura faina
100 grame unt
1 1/2 plic ness
un praf de sare
Ingrediente decor:
50 grame ciocolata neagra pentru topping + 2 linguri de lapte
frisca – optional
Intr-un vas se pune apa si untul impreuna cu un praf de sare. Cand apa incepe sa fiarba se adauga toata faina deodata si cu ajutorul unui tel se omogenizeaza totul foarte bine (nu trebuie sa ramana niciun cocolos). Vasul se indeparteaza de pe foc si se lasa sa se racoreasca compozitia.
Cu ajutorul unui mixer se incorporeaza pe rand cele trei oua si albusul.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se formeaza gogosile (fie se foloseste un poche, fie o lingurita).
Tava se introduce in cuptorul preincalzit la 200 de grade, dupa ce gogosile au crescut se reduce temperatura pana la 180 si se coc pana devin aurii.
Cat timp gogosile noastre se coc in cuptor, pregatim crema. Intr-un vas de inox (cu strat dublu) se omogenizeaza cele trei galbenusuri cu zaharul, faina, laptele, nessul si un praf de sare.
Vasul se pune pe focul cel mai mic, se amesteca pana cand crema incepe sa fiarba si se continua fierberea si omogenizarea timp de 10-15 minute. Se indeparteaza vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca. Intre timp untul se mixeaza, apoi se incorporeaza lingurita cu lingurita in crema de ness.
Gogosile se taie pe jumatate si umplu cu crema de ness, optional se adauga frisca si se stropesc cu topping de ciocolata.