MOL România și Fundația pentru Parteneriat a lansat  cea de-a 16-a ediție a Programului Spații Verzi, o inițiativă de responsabilitate socială, prin intermediul căreia susțin proiecte al căror scop este să stimuleze implicarea copiilor şi a tinerilor în inițiative de protejare a mediului. În premieră, organizațiile non-guvernamentale au putut  obține finanțare și pentru o nouă categorie, Permacultură în zone urbane, care vizează dezvoltarea agriculturii durabile în mediul urban.

Asociația Waldorf Iași în parteneriat cu Liceul Teoretic Waldorf Iași a depus un proiect cu titlul PRIMII PAȘI ÎN AGRICULTURA DE TIP BIO CULTURI VERTICALE” care a primit finanțare în valoare de 12950 lei din partea Mol România și Fundația Pentru Parteneriat care valorează 87,13 % din valoarea proiectului, restul de 12,87 % până la 14863 lei fiind cofinanțat de Asociația Waldorf Iași.

Vor fi amenajate în curtea școlii două solarii în care elevii vor cultiva legume și flori. Vor fi spații în care se vor putea organiza practicile agricole, epocile de agricultură de la clasele mici, orele de biologie. Durata de implementare a proiectului: 08.04.2022-30.09.2022.

Vă vom ține la curent cu mersul lucrărilor de amenajare și culturile care se vor realiza. Așteptăm întreaga comunitate să se implice activ în acest proiect.

Mulțumim d-nei director, Hrap Mihaela Simona pentru susținere și colaborare.

Coordonatori proiect: 

Biber Vasile, Președintele Asociației Waldorf Iași

Prof. Ichim Mihaela, director adjunct                             

Prof. Anton Liliana, specialitatea biologie