Accesul la internet atunci când nu eşti pe o conexiune fixă este în continuare limitat de viteză, iar traficul pentru smartphone-uri sau modem-uri mobile nu este foarte generos dacă e să îl folosim ca şi conexiune primară. Cum au venit operatorii în ajutorul clienţilor?
Unde ai internet gratuit în România
RCS-RDS, Orange şi Vodafone au instalat în cele mai circulate zone din principalele oraşe hotspot-uri ce îţi permit acces la internet gratuit atunci când te conectezi.
Conexiunea prin WiFi este mult mai comodă atunci când vrei să foloseşti internet pe un laptop si nu este necesară instalarea unui modem mobil ci doar căutarea unei reţele şi autentificarea.
RCS & RDS are în acest moment aproximativ 2.500 de hotspot-uri mobile dintre care 369 numai în Capitală. Pentru a te putea conecta trebuie să ai încheiat cu operatorul un contract de internet fix sau mobil.
„Interesul abonaţilor noştri pentru serviciul Digi Wi-Fi este ridicat pentru că pot obţine, în general, viteze mai mari decât cele pentru internetul mobil. Practic, clienţii noştri au libertatea de a se conecta la un internet cu o viteza mare în oricare dintre cele 2.440 de locaţii din intreaga ţară”, au declarat reprezentanţii RCS & RDS.
Potrivit acestora, se va menţine ritmul de creştere de până acum. „De la lansarea serviciului am ajuns, în câteva luni, la 1000 hotspot-uri, iar ritmul de creştere a fost semnificativ şi am ajuns la numărul de WiFi-uri de azi.În România, nu există o altă companie care să aiba un număr atât de mare de puncte de acces wireless. În Bucureşti, spre exemplu, în orice zonă vizitată intens, gaseşti un hotspot Digi Wi-Fi” au mai spus cei de la RCS.
Vodafone România, cel de-al treilea operator de comunicaţii mobile de pe piaţa locală pune la dispoziţie peste 200 de zone Wi Fi situate în mai multe oraşe, iar utilizatorii pot avea acces la internet indifernt de reţeaua de telefonie pe care o folosesc.
„Procesul de acoperire va continua, deoarece vrem să oferim tuturor utilizatorilor posibilitatea de a testa serviciile Vodafone şi de a experimenta variatele aplicaţii pentru mobil pe care le-am dezvoltat de-a lungul timpului” au declarat reprezentanţii Vodafone.
Orange România, cel mai mare operator de comunicaţii mobile de pe piaţa locală, deţine o reţea consistentă de hotspot-uri Wi Fi pe Valea Prahovei, centrul vechi al Bucureştiului, litoral şi principalele centre comerciale unde se află locaţii Orange Shop.
Operatorul pune la dispoziţie internet Wi Fi pentru cei care se află pe pârtiile de la Predeal. Anul trecut Orange a oferit internet 3G gratuit pe anumite plaje din staţiuniile de la mare.

Sursa-economica.net