Cu pasi mici se pot face lucruri mari. O dovedeste din plin o fundatie din Baia Mare, care lupta pentru ca tinerii cu dizabilitati sa aiba o sansa si sa poate obtine un loc de munca.

Oameni cu inima ii ajuta pe cei care aleg sa se izoleze de societate. Povestea acestei mici comunitati face parte din campania : „Fabricat in tara mea”.
Mihaela are 31 de ani insa de 9 a refuzat sa iasa din casa. Sufera de o forma grava de astm si intra in criza foarte des. Disperata, mama ei a cautat ajutor la ”Fundatia impreuna pentru ei” iar voluntarii au consiliat-o pe tanara citeva luni. Mai mult au reusit sa ii gaseasca un post de arhivar la o firma privata.
”Nu-i dificil, e frumos. Adevarul este ca imi place. Doamna Gabi m-a trimis sa fac un curs si pe urma am vrut sa demonstrez ca pot nu ma pot desparti” spune Mihaela.

”Ii place ce face foarte mult, se acomodeaza usor, a fost foarte greu cand a a venit. Nu puteam sa comunicam cu ea si acum, la scurt timp, nu puteam sa o trimitem acasa. Este devotata avand in vedere ca a stat atatia ani acasa pentru ca a fost respinsa de restul lumii avand in vedere boala” spune mama Mihaelei.
Asociatia, infiintata in 2010 a reusit pana acum sa angajeze 20 de persoane cu dizabilitati in diverse domenii de activitate .
”Avem persoanele cu dizabilitati care beneficieza de un serviciu de centru de zi program care are ca finalitate angajarea lor cu specific pentur viata independenta”

Sursa: stirileprotv.ro