Pornit la București acum ceva timp de la 10 participanți a ajuns să organizeze tabere, să liciteze ”pitch-uri„ și să creeze comunități de business networking. De aici au pornit inițiative de acest fel în toată țara astfel încât acum există sesiuni de Open Connect în Cluj, Sibiu, Galați.

Timid au apărut diverse inițiative de a desfășura sesiuni de Open Connect și la Iași, însă momentan nu există o tradiție de sesiuni Open Connect și nu a devenit o tradiție săptămânală pentru antreprenori, freelanceri sau oameni pasionați de business, însă această zonă devine din ce în ce mai animată și mai conectată în ultimul timp.

Într-o joi dimineață, la început de martie, pe 6 martie mai exact s-a desfășurat sesiunea cu numărul 2 coordonată de către Delia Constantinescu, social media coach care dorește să facă din astfel de întâlniri o tradiție și o reușită.

După cum se poate citi și în descrierea evenimentului: ”Adesea într-un business e mai important pe cine cunoști și cine TE cunoaște decât ce vinzi și de cât timp! Networking-ul este știința de a crea relații. Înseamnă să dai valoare, sa oferi mai mult decât să ceri și astfel să îți crești conexiunile și să îți dezvolți business-ul.”, acestea sunt principiile după care se ghidează Open Connect Iași.

Matinali și veseli, toți cei prezenți joi de dimineață erau deopotrivă curioși, entuziaști și timizi, de aceea sesiunea de ice-break a fost numai bine venită. Așa ne-am dat seama cât de diferiți suntem și deja se întrezăreau posibile colaborări și conexiuni între cei prezenți: de la consultanți, la medici stomatologi, mediatori, speakeri, organizatori de evenimente, portaluri de știri și evenimente, la handmaderi, freelanceri în marketing și promovare.

Personal îmi doresc ca acesta să fie doar începutul unei comunități puternice și că nu va trece mult și vom începe și noi în Iași să căutăm o locație pentru un Connect Hub, la fel cum încearcă acum  Dragoș Rouă în București.