Despre adolescență s-a scris și se vorbește mult. A constituit de-a lungul timpului subiectul multor romane și ecranizări de succes.
Prin definiție, adolescența este perioada de tranziție biologică, psihologică și socială de la pubertate la maturitate.
Această tranziție aduce cu sine modificări la nivel fizic și comportamental. Adolescentul devine mai preocupat de propria imagine și de poziția sa în raport cu cei din jur – grupul de prieteni, colegii de școală. În același timp, tânărul are tendința de a se îndepărta de părinți, din dorința de a fi independent și de a lua propriile decizii.

Nevoia părinților de control și de supraveghere continuă a acțiunilor copilului devine sursa principală a conflictelor între aceștia. În acest sens, părinții trebuie să-și stabilească strategii de comunicare în relaționarea cu copiii bazate pe empatie și înțelegerea nevoilor, încredere și respectarea intimității și a spațiului privat.

Willing organizează pe data de 13 mai 2018, începând cu ora 09:00, un eveniment pe această temă, cu denumirea Părinți de adolescenți.
Publicul țintă al acestui proiect este format din părinți, profesori și adolescenți.

Cabinetul de Psihoterapie și dezvoltare personală- Willing a apărut din inițiativa Anei Băianu, psihoterapeut specializat în consiliere și psihoterapie sistemică, membru acreditat al Colegiului Psihologilor din Romania, psihoterapeut agreat al Institutului pentru Cuplu și Familie Iași, membru al Asociației Române de Hipnoză Clinică, Relaxare și Terapie Ericksoniană.
Cu o activitate vastă și inițiative îndrăgite de sprijinire ale comunitătii ieșene, Ana-Aurelia Băianu a creat Willing ca un loc în care reprezentantele sexului frumos și bărbații dornici de o viață mai bună și împlinită sunt asteptați să descopere si să învețe cum pot depăși încercările grele ale vieții.

Evenimentul denumit Părinți de adolescenți surprinde o etapă firească din viața oricărui om, o perioadă plină de provocări, iluzii și deziluzii, sentimente și relații controversate, frustrări, stări diverse și proiecții mărețe.

Toate aceste trăiri adolescentine se răsfrâng asupra familiei și a interacțiunii cu membrii acesteia. De obicei, părinții sunt cei care suferă și încearcă din răsputeri să își înțeleagă copilul, să îi fie alături și să nu îl dezamăgească.

Psihologii parteneri în cadrul proiectului vor veni cu suport și informații folositoare, vor găsi metode și soluții pentru o comunicare fără bariere între cele două generații.

Nu ezitați să vă înscrieți! Vă veți bucura de multe surprize!
Completați formularul disponibil aici.