Exista cazuri, rare, cand din intunericul unei celule sa se ridice o legenda. Sonny Liston este exemplul perfect.

Nascut in 1928, Sonny a avut o viata plina de evenimente, dar nu pozitive. Sarac lipit si fara educatie, Sonny a ajuns de multe ori in arestul politiei pentru diferite infractiuni, majoritatea minore. Pana in 1950 cand a fost arestat pentru jaf armat.
In inchisoare, Sonny a cunoscut un preot catolic care lucra cu detinutii. Acesta i-a dat primele lectii de box lui Sonny, care la eliberare s-a apucat imediat de antrenamente.

Ca pretendent la titlu, Liston a fost inca o data incarcerat in 1957 si a stat 6 luni in spatele gratiilor dupa o altercatie cu un ofiter de politie.
Dupa eliberare, a reusit in scurt timp sa devina campion mondial la categoria grea. Cariera lui Sonny s-a incheiat cu 50 de victorii, din care 39 prin KO si doar 4 infrangeri. In 1991 a fost introdus in Hall Of Fame.

Doua din cele patru infrangeri ale lui Liston au venit in fata marelui Muhammad Ali, fiind si pana astazi doua din cele mai urmarite meciuri de box din istorie.

Chiar daca a pierdut, Sonny a lasat in spate o poveste inspiranta pentru cei aflati in spatele gratiilor, ce-si pot gasi salvarea in sport.