Am scris multe articole pe site-ul nostru despre ce înseamnă o alimentaţie sănătoasă. Însă a te hrăni sănătos nu este un act complet dacă nu eşti şi un consumator conştient. De multe ori ne hrănim cu cele mai bune alimente pentru o perioada pentru ca apoi să cădem din nou în capcana alimentaţiei nesănătoase. Şi facem asta pentru că nu suntem conştienţi şi astfel actul hrănirii nu este complet. Dacă nu suntem nişte consumatori conştienţi ne va fi mai greu să transformăm consumul alimentelor sănătoase dintr-o dietă de moment într-un stil de viaţă permanent.

Aşa că nu te mai autocritica dacă ai mâncat prea mult sau dacă nu ai mâncat prea sănătos în ultima vreme. Acum ai ocazia perfectă să încerci din nou, echipat cu o nouă unealtă folositoare. Practicarea mâncatului conştient va va ajută cu siguranţă, dar pentru a o face bine este nevoie de „antrenament”, întocmai precum orice altceva. Nu am visa să participăm la un maraton fără un antrenament adecvat sau să jucăm într-o piesă de teatru fără a face repetiţii, totuşi ne aşteptăm să începem să mâncăm în mod conştient oricând! Din nefericire treaba nu merge în felul asta, aşa că am dezvoltat un „plan de antrenament” pentru a mânca conştient. Începe cu Ziua 1, şi în fiecare zi adaugă un nou obicei rutinei tale de a mânca. La sfârşitul celor 10 zile, vei fi încorporat 10 noi obiceiuri şi vei fi pe cale să te hrăneşti într-un mod conştient!
Practică azi această simplă recomandare în timpul meselor!

Ziua 10

Voi acordă atenţie mâncării pe care am mâncat-o şi voi remarcă modul cum îmi afectează starea de spirit şi energia. Dacă nu îmi place modul în care mă simt, nu mă voi mustră pe mine însumi cu discuţii negative cu propriul meu sine, ci mai degrabă voi remarcă sentimentul şi mi-l voi reaminti mie însumi pe viitor înainte de a mânca din nou acel aliment. Dacă mă simt bine, voi remarcă şi acest lucru, şi voi fi recunoscător pentru acea experienţă.Prin aceste exerciții am învățat cei 10 pași spre o masă conștientă! Ce ați învățat, învățați și pe alții, dați mai departe!

Echilibrul să dăinuie în tot ceea ce faceți!

Sursa: viataverdeviu.ro