În cadrul proiectului .aparat se organizează aparat_lab: Timeline, o prezentare de artist și discuție cu Dragoș Alexandrescu și Dan Acostioaei. Aceasta va avea loc miercuri, 12 noiembrie 2014, începând cu orele 16:00, la Sala_9 din Strada 14 Decembrie 1989, nr. 2B, etajul 1.

În cadrul celei de-a doua ediții a proiectului .aparat se lansează primul eveniment de tip satelit al acestuia. .aparat_lab înseamnă un cadru informal de discuții, workshop-uri, screening-uri de film, evenimente interactive etc. care se adresează celor interesați de artele vizuale, cinematografie, muzică, teatru, multimedia.

Primul eveniment din seria .aparat_lab este Timeline, o prezentare de artist și discuție cu Dragoș Alexandrescu și Dan Acostioaei. Ei vor vorbi despre practica și interesele artistice ale lui Dragoș Alexandrescu, despre importanța și rolul sistemului educațional artistic din Finlanda și despre influența trecutului și al doctrinelor moderne asupra experiențelor proprii.

.aparat_lab este organizat în cadrul evenimentului aparat_02, care la această ediție propune observații critice și reflexii asupra ideologiilor, dar și asupra idealurilor personale care construiesc limitele acțiunilor de zi cu zi.

 

Dragoș Alexandrescu este absolvent al Facultății de Arte ”G. Enescu” Iași, iar în prezent trăiește și activează în Vaasa, Finlanda. Multe dintre cele mai recente proiecte ale sale sunt legate de experiențe proprii ce vizează tranziția de la economia comunistă la cea capitalistă și prezintă totodată narațiuni fictive bazate pe date socio-economice reale. Prin lucrările sale foto sau video ce folosesc adesea un limbaj poetic artistul încearcă să (re)producă audienței o stare emoțională mai mult decât una rațională în ceea ce privește informația prezentată.

 

Dan Acostioaei trăiește și lucrează în Iași, România, Este artist vizual și cadru didactic la Universitatea de Arte ”George Enescu” din Iași. Lucrările sale se concentrează asupra modelelor identitare ale tranziției societății românești și asupra granițelor ideologice dintre sfera economică și condițiile producției artistice în Estul Europei. Proiectele sale au fost expuse în expoziții precum One Sixth of the Earth – Ecologies of Image, MUSAC, Leon, Spania (2012), Transitland: videoart in Central and Eastern Europe 1989-2009, Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia, Madrid, Spania (2010), Illuminations, Level 2 Gallery, Tate Modern, Londra, Marea Britanie (2007).

 

Miercuri, 12 noiembrie, orele 16:00

Locație: sala_9 (Str. 14 Decembrie 1989, nr. 2B, etaj 1)

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

 

Producător: LUNO

Partenerii proiectului: Institutul Francez Iași, Centrul de Fotografie Contemporană