Noul gadget este in lucru, de productia ei ocupandu-se Canonical, compania care a promis si un telefon care foloseste acelasi sistem de operare.

Dupa ce, luna trecuta, a anuntat lansarea unui telefon care functioneaza cu sistemul de operare Linux, telefon ce va fi lansat in luna octombrie a acestui an, Canonical a dezvaluit ca in dezvoltare se afla si o tableta care va utiliza acelasi sistem. Conform companiei, nu mai putin de 20 de milioane de PC-uri din intreaga lume functioneaza cu Linux, urmand ca in 2014 aproximativ 10 procente din noile desktopuri si laptopuri sa adopte acelasi sistem de operare.

[youtube width=”740″ height=”444″]http://youtu.be/h384z7Ph0gU[/youtube]

Android este un sistem de operare destept daca esti destept. Linux este apreciat pentru design dar si pentru usurinta cu care poate fi utilizat. De asemenea, sistemul nostru este unul sigur, indiferent pe ce device este folosit„, a spus Mark Shuttlewoth, fondatorul Ubuntu si Canonical.

Tabletele care vor functiona cu sistemul de operare Linux vor avea ecrane intre 6 si 20 de inch, utilizatorii bucurandu-se de facilitati precum cele oferite de Windows 8. De asemenea, acelasi sistem pregatit pentru noile tablete poate fi folosit si pe terminalele Nexus 4 si Nexus 10 dezvoltate de Google.