Repere celebre, cum ar fi Arcul Du Triumf, Piramidele din Giza și Sagrada Familia au fost fotografiate de nenumărate ori de fotografi din întreaga lume, și ele sunt ușor recognoscibile. Dar următoarea colecție de fotografii aeriene ne dă o altă perspectivă a acestor locuri.
Imaginile ilustrează cât de mult o schimbare a perspectivei poate induce o cu totul altă lumină asupra unui loc. Este, de asemenea, demn de remarcat faptul că unele situri, precum Piramidele din Giza sau hotelurile din Dubai, au fost proiectate cu o perspectivă aeriană în minte. Modele ale unor hoteluri din Dubai pot fi astfel apreciate pe deplin de sus, iar unii susțin ca Piramidele din Giza au fost menit să fie aliniate cu stele din centura lui Orion.
Deși a fotografia din perspectiva reală de pasăre este posibil, cei mai mulți fotografi preferă să folosească baloane cu aer cald, elicoptere, planoare sau structuri foarte înalte. Câțiva fotografi s-au aventurat mai departe chiar decât pot ajunge păsările, dar acest lucru nu răpește din frumusețea notabilă a fotografiilor.
Vă invităm să admirați câteva dintre lucrările fotografilor Judit Kovacs, Aldas Kirvaitis, Sergey Semenov, Pablo Lopez Luz, Yann Arthus Bertrand, Robert Elves, Normann Szkop, SysaWorld Roberto Moiola, Beng Lieu Song, Evan Leeson, Mohamed Abdulla Shafeeg, Hai Thinh, Thierry Bornier, Kacper Kowalski și Klaus Leidorf.

Sursa: boredpanda.com