Joe Landolina, un student la Bioinginerie in cadrul Universitatii din New York, in varsta de 20 de ani, a inventat un gel capabil sa opreasca instantaneu hemoragia.
Substanta se numeste Veti-Gel, iar atunci cand este aplicata pe rana nu numai ca opreste instant sangerarea, dar grabeste si procesul de vindecare, relateaza USA Today.
Gelul va putea fi folosit din aceasta vara doar in scopuri veterinare. Mai este nevoie de cateva teste pentru ca sa fie aprobata utilizarea sa pentru oameni.
Conceptul de gel al studentului a intrat intr-un concurs de afaceri organizat de Universitatea din New York, in 2011. Tanarul a castigat desi se lupta cu „ideile” unor masteranzi si doctoranzi.
Substanta inventata de el formeaza un fel de schela care ajuta la mentinerea celulelor unite si care declanseaza procesul de coagulare in cazul in care apar ranile. Gelul poate fi utilizat si pentru vindecarea arsurilor.
Veti-Gel poate actiona in trei moduri: poate stimula crearea de substante coagulante, poate activa celulele trombocite pentru a inchide rana si creaza presiune asupra ranei astfel incat sa nu mai fie nevoie de presiune din exterior.
Gelul a fost folosit cu succes pentru a inchide rani de ficat si artere la soareci. Insa ramane neclar daca este sanatos ca gelul sa ramana in organism mai mult timp. Din acest motiv, este nevoie de o serie de teste in plus pana la aprobarea folosirii lui in cazul oamenilor.
„Naivitatea ne-a ajutat sa mergem inainte cu acest plan. Faptul ca nu stiam ce se va intampla in continuare ne-a facut sa incercam lucruri noi” a declarat Joe Landolina.


Sursa: stirileprotv.ro