Ideea preconceputa ca epilatul este floare la ureche nu este adevarata. Adevarul e ca, ba da, o sa doara. Cum faci sa te doara mai putin si programarea la epilat sa nu mai fie un chin oribil. Noi iti oferim cinci idei, daca tu stii mai multe, te rugam sa ni le scrii la comentarii.

1. Aspirina – O aspirina efervescenta luata cu circa 45 de minute inainte sa te urci pe masa “de tortura” iti va face viata mai usoara, reducand intensitatea durerii. Aspirina si ibuprofenul reduc senzatia de durere si actioneaza si ca antiinflamatoare.

2. Menstruatia – Nu te duce la epilat inainte de menstruatie, deoarece pielea este mult mai sensibila si durerea va fi mai intensa. Asteapta trei zile dupa terminarea menstruatiei si apoi te poti programa linistita la epilat.

3. Evita sa mergi la sala inainte de epilat – Exercitii iti pun la treaba muschii si dupa un antrenament serios in parc sau la sala esti mai sensibila la atingeri.

4. Nu purta haine mulate dupa epilat – Dupa epilat pielea este foarte sensibila asa ca este recomandabil sa porti haine lejere din bumbac sau in si in niciun caz obiecte vestimentare mulate sau fabricate din materiale sintetice.

5. Fa-ti programarea intre 15.00 si 17.00 – Stiintific este dovedit in aceasta periaoda a zilei gradul de toleranta a durerii este maxim, asa ca incearca si aceasta idee si vezi daca ti se aplica.

Sursa: perfecte.ro