Mineralul siliciu face parte dintr-o serie de minerale benefice frumuseţii despre care am mai vorbit şi în alt material : Sulful, MSM şi importantă pentru sănătate şi frumuseţe. Frumuseţea depinde de mineralizare. Oamenii care trăiesc unde este abundenţă de minerale sunt foarte frumoşi. Mineralele în formă asimilabilă sunt necesare pentru înfrumuseţare şi întinerire. Dacă aceste minerale provin din plante , atunci ele sunt recunoscute de corp şi asimilate imediat. Acest lucru se obţine prin ani şi ani de utilizare de alimente şi superalimente ecologice bogate în mineralele frumuseţii precum: siliciu, sulf, zinc sau fier.
Mineralul siliciu, un mineral conştient
Se spune despre siliciu că posedă o formă de inteligenţă. Cristalele sunt formate din siliciu. Cristalele au astfel proprietăţi mari de vindecare şi de energizare. Iar mulţi înţelepţi cred că a mânca acest mineral te poate face mai conştient şi mai frumos.

Siliciul este prezent în vasele de sânge, oase, cartilagii, ţesuturi conective, par, ligamente, plămâni, noduli limfatici, muşchi, unghii, piele, dinţi, tendoane şi trahee.

Fiind un puternic izolant, ţine sângele cald şi direcţionează electricitatea venită din electrolitii din sare în sânge. Pe lângă acestea ajută la menţinerea elasticităţii pereţilor celulelor.

În oase siliciul este găsit în zonele de creştere activă şi se transformă în organism în calciu. De aceea o dietă bogată în siliciu, în special la copii, duce la dinţi frumoşi şi fără carii, şi la formarea uniformă a maxilarului. Siliciul ajută la blocarea sângerării gingiilor sau a atrofierii acestora care poate duce la căderea dinţilor.
Mineralul siliciu este un mineral yoga. Muşchiul sănătos normal conţine 2% siliciu ceea ce îi da acestuia elasticitate şi flexibilitate.

Ţesuturile conective sunt formate din colagen, elastin şi zaharuri polizaharide. Toate aceste importante molecule strâng cantităţi importante de siliciu. Acestea sunt elementele care ne ţin împreună. Ele menţin calitatea elastică a pielii, a tendoanelor şi chiar şi a ochilor. Capacitatea ţesutului conectiv de a reţine umiditatea este foarte importantă în procesul de longevitate . “Suculentă” acestui ţesut depinde de hrană vie, hidratare şi siliciu. Cea mai mare concentrare de siliciu o găsim în par şi unghii. Astfel suplimentarea cu siliciu creşte frumuseţea părului a unghiilor şi rezistenţă pielii.
În mod general cineva este mai tânăr când există în corp mai mult siliciu decât calciu.

La naştere corpul are o rezervă mai mare de siliciu decât de calciu. Cu timpul, datorită alimentaţiei demineralizate siliciul scade şi raţia se inversează. Alături de oxigen, siliciul este cel mai abundent element din crustă pământului. El apare că oxid de siliciu în nisip şi quartz şi că silicat în minerale precum granitul.
Alimente bogate în siliciu:

Bambus tânăr

Coadă calului

Frunze de cânepă

Urzică

Paiele de ovăz

Firele de iarbă mature

Lucerna

Ridichiile

Castraveţii (în coajă)

Rădăcina de brusture

Ardei gras (coajă)

Roşii (coajă)

Plantele tinere şi fragede primăvară

Ovăz

Tătănească
Semne de deficienţă de siliciu

Calitate slabă a pielii

Par şi unghii crăpate

Carii

Oase slăbite

Ligamente şi tendoane slăbite

Ateroscleroza

Boli de plămâni.

Importantă mineralelor în dietă noastră este din ce în ce mai evidenţă. În special în ce priveşte “asistenţă” acestora la “construcţia” noastră externă dar şi internă. Părul, pielea, unghiile depind foarte mult de minerale şi de calitatea acestora. Aşa că alegeţi că prima sursă de minerale pentru masă voastră mineralele pe care le puteţi obţine prin consumul de alimente crude, de preferinţă organice, prospete.

Siliciul, deşi pentru mulţi mai puţin cunoscut decât fierul, zincul sau calciul, este un mineral deosebit de important în transformarea şi regenerarea corpului nostru. Sfatul meu ar fi să nu treacă nici o zi în care să nu consumaţi un aliment bogat în siliciu!

Sursa: viataverdeviu.ro