O fetiţa de aproape 2 ani, Olivia Smith, din Boston, a fost operată cu succes, după ce un creion i-a pătruns prin ochi în creier. Medicii spun că micuţa se va recupera în totalitate, chiar daca acest lucru pare incredibil.

Darren Orbach, unul dintre cei 50 de medici care au analizat cazul Oliviei, spune că fetiţa a fost foarte norocoasă. “Dacă cineva m-ar punea să străpung creierul cu un creion de la un capăt la altul, fără să produc răni majore, mi-ar fi extrem de greu. În cazul Oliviei, nu a fost atins niciun vas de sânge important şi nicio zonă vitală”, a declarat Orbach.

Olivia Smith se juca în casa ei din New Boston. La un moment dat, micuţa a alunecat de pe scaun şi a căzut cu faţa într-un creion, care i-a pătruns prin ochi şi i-a străpuns creierul.

Fetita a fost transportată de urgenţă la spital. După ce i-au facut o radiografie şi au constatat, uluiţi, că niciun vas de sânge nu i-a fost atins, dr. Shenandoah Robinson s-a apucat să o opereze. După 45 de minute, procedura medicala s-a incheiat cu succes.

Trageam foarte puţin de creion, apoi un coleg îi mai facea câte o radiografie. Dupa aceea, iar mă apucam să trag încet-încet. A fost foarte stresant“, a explicat Robinson.

[youtube]http://youtu.be/g_wFE23HthA[/youtube]

[youtube]http://youtu.be/PbOUAVnF-6I[/youtube]