Nu uita de scrisul de mana - vezi cum te ajuta
In timp ce la scoala asta se invata prima data, mai tarziu in viata aproape ca nu vei mai folosi deloc stiloul. Totusi, iata ce beneficii are scrisul de mana si de ce nu trebuie sa uiti complet de el, potrivit Mental Floss:

Te ajuta sa retii mai bine informatia

Una dintre cele mai bune metode de a invata este de a rescrie informatiile din cursuri pe notite. Asta pentru ca scrierea de mana, pe hartie, stimuleaza o parte a creierului numita sistemul reticular activator. Acesta actioneaza ca un filtru pentru ceea ce creierul trebuie sa proceseze, dand mai multa importanta lucrurilor de care te ocupi in acel moment, adica exact ceea ce scrii.

Previne distragerea atentiei

Computerul din fata ta este plin cu informatii pe care le poti accesa in orice moment, de la retele de socializare pana la filme si poze simpatice. Pauzele de hoinareala pe Internet nu sunt complet rele, cercetatorii descoperind in 2012 ca 5 minute de urmarit diverse “nimicuri” te ajuta sa te relaxezi, pentru a te concentra apoi mai bine pe ceea ce ai de facut.

Atunci cand nu ai nicio secunda de pierdut, insa, sau lucrezi la o dizertatie care necesita tot ce e mai bun din tine, nimic nu e mai elegant decat sa stai tu si stiloul in fata unei foi de hartie.

Iti mentine creierul ascutit chiar si cand imbatranesti

Scrisul de mana este un fel antrenament, nu neaparat pentru incheietura mainii, ci pentru minte. Doctorii spun ca aceasta activitate implica functiile motorii, de memorare si este un exercitiu cognitiv cat se poate de eficient.