Te gandesti de cele mai multe ori ca unele lucruri pot fi toxice la locul de munca dar pariez ca nu te-ai gandit la asta vreodata:
1. Imprimantele şi copiatoarele. Dacă filtrelele nu sunt schimbate la timp, copiatoarele sunt o sursă de ozon toxic şi pot duce la dureri de piept sau iritaţii. Tonerul de la imprimantă poate emana particule periculoase mai ales pentru plămâni, dar şi pentru circulaţia sângelui.
2. Şedinţele motivaţionale. Pentru a-şi motiva angajaţii cu privire la misiunea firmei, şefii organizează şedinţe speciale. Însă studiile au arătat că oamenii care sunt forţaţi să simtă ceva pozitiv în subiecte de care nu sunt siguri îşi vor accentua deprimarea şi vor avea probleme cu sistemul imunitar.
3. Aerul din clădire. Problemele legate de aerul din anumite clădiri poartă şi un nume – „sindromul clădirii bolnave”. Expunerea la gaze şi chimicale poate fi de 100 de ori mai puternică decât afară, în cazul în care aerisirea nu este făcută cum trebuie.
4. Laptopul pe genunchi. Căldura de la laptop poate duce la boli de piele, iar bărbaţii se pot trezi şi cu probleme de infertilitate din cauza laptop-ului ţinut pe genunchi, confirm specialiştilor de la New York University.
5. Un job repetitiv. Nu doar stresul în exces, ci şi plictiseala îţi poate scurta viaţa, potrivit cercetătorilor. Un studiu al celor de la University College London a arătat că oamenii care se plâng de plictiseală sunt mai dispuşi să moară tineri, principalele pericole pentru aceştia fiind infarctul sau atacul cerebral.
6. Scrisul la tastatură. Dacă scrii în exces la calculator s-ar putea să ajungi la aşa-numitul sindrom CTS („carpal tunnel syndrome” sau „sindromul de tunel carpian”). Se manifestă sub forma unor dureri ale articulaţiilor mâinii. Poate fi afectat permanent nervul principal al mâinii. Se poate ajunge la pierderea funcţionalității unei mâini.
7. Mouse-ul ţinut în acelaşi loc. Dacă ţii mouse-ul în acelaşi punct pe perioade lungi de timp, poţi ajunge la sindromul RSI – „repetitive strain injury”. Este vorba de o afecţiune a încheieturii mâinii, recunoscută ca boală profesională.
Sursa:incomemagazine.ro