AGENDA LIBREX 2014

AGENDA LIBREX 2014 va cuprinde lansări de carte, prezentări de colectii, sesiuni de autografe, conferinte, seminarii, dezbateri, întâlniri cu autorii, mese rotunde, momente artistice, prezentări de produse si servicii, demonstratii de ofertă, concursuri etc., în conformitate cu profilul evenimentului, care se vor desfăsura în Agora EX LIBRIS – spatiul de evenimente din cadrul Târgului sau una dintre cele două săli de conferinte Mozart si Vivaldi din incinta Palas Mall, de la nivelul II. În Ziarul Târgului, vor fi incluse interviuri cu autorii, scurte recenzii ale cărtilor lansate, prezentări de evenimente, colectii, noutăti editoriale, articole de specialitate, dezbateri pe teme de interes pentru piata de carte românească si europeană etc.

Campania de promovare si popularizare a lecturii AUTORUL ZILEI a ajuns la cea de a II‐a editie în acest an. Această campanie este structurată în cinci editii corespunzătoare fiecărei zile de Târg. Fiecare editură îsi poate nominaliza autorii care vor fi prezenti în Târg si îsi vor lansa cartea sau vor purta discutii cu cititorii pe diverse teme de interes. În cazul în care vor fi mai multe solicitări, se va opta pentru mai multi „autori ai zilei”. Ca si la editia precedentă, organizatorul va pregăti pe cheltuiala proprie afise cu AUTORUL ZILEI si mini‐brosuri cu extrase din opera acestuia.

În cadrul Clubului de lectură EX LIBRIS, îi vom putea asculta ca de obicei pe tinerii poeti, prozatori si traducători ieseni lecturând din creatia proprie. Fiecare interventie va fi urmată de dialoguri constructive cu publicul participant la întâlnirea literară. Scopul unor astfel de colocvii este de a descoperi noi voci literare pe care să le promovăm si să le publicăm într‐un viitor volum colectiv.

Cu bucurie vă anuntăm că MICUL PRINt, concurs de poezie, teatru si momente artistice va împlini în această „primăvară a cărtilor” doi ani de existentă. În cele două zile de desfăsurare a acestuia, la editia precedentă, s‐au înscris peste 300 de copii de toate vârstele din judetul Iasi, iar fiecare copil a fost răsplătit pentru momentul artistic propus, în urma deliberării de către juriul de specialitate, cu o diplomă si o carte. Cărtile le‐au adus copiilor o mare bucurie si le‐au fost oferite cu multă generozitate de Editura RAO si de organizatorul principal al evenimentului.

Pentru această editie, am pregătit un mobilier inedit, modern, inovator, în armonie cu noile tendinte ecologice, realizat dintr‐un material neconventional, carton ondulat în cinci straturi, cu o rezistentă superioară altor materiale de constructie. Dorinta noastră este aceea de a le oferi cititorilor, în plină eră de revolutionare a conceptului de carte transmisă în toate colturile lumii prin intermediul internetului si a sistemelor digitale, „o cetate” – chiar si efemeră – a „cărtilor de hârtie”, în care inclusiv „zidurile” acesteia să fie în ton cu evenimentul, sustinând fizic literele, ideile, gândurile, bucuriile, mediul înconjurător, emotiile, paginile cu miros de cerneală, sufletele si cărtile asa cum au fost ele de la facerea hârtiei în secolul al doilea  chinezesc si mai apoi gratie inventiei tiparului de către Gutenberg.

 

Informatii suplimentare:

 

SECRETARIATUL LIBREX 2014
S.C. SEDCOM LIBRIS S.A. Iasi, sos. Moara de Foc nr. 4, cod 700527
Tel.: 0232 242 877, 0232 234 582, 0742 76 97 72; Fax: 0232 233 080
E‐mail: librexiasi@gmail.comlibrexiasi@yahoo.com
Web: editurasedcomlibris.rofacebook.com/librexiasi